13 Nisan 2008

İSTANBULDA MARDİN ÇÖREĞİ Lider47 Fırını

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MARDİN ÇÖREK FIRINI, İSTANBULLULARIN HİZMETİNDE (Lider47 Mardin Çörek, Sembusek, Peksimet, Pide ve Lahmacun Fırını): istanbulun Bahçelievler ilçesi Yayla semtinde 20 yıldır Mardinin damak tadını şanslı müşterilerine tattıran Lider 47 Mardin adında bir fırın var. Bu fırın Mardinin en güzel Çöreklerini, Sembuseklerini, Peksimetlerini, Pide ve Lahmacunlarını özenle hazırlayıp, müşterilerine sunuyor. Bu fırının şöhreti son 20 yıldır İstanbuldaki bütün Mardinlilere yayılmış bulunmaktadır (Süryani, Kürt, Arap vs..) İstanbuldaki bütün Mardinliler, gerek düğünlerinde ve gerekse mevlit ve yemekli toplantıları için LİDER47 ye sipariş vermektedirler. İstanbuldaki Süryani hemşerilerimiz ise, Paskalya günleri için Çörek siparişi vermektedir. Bahçelievlerdeki akrabalarımın ziyaretine her gittiğimde LİDER47 ye de uğrayıp, lezzetli Mardin çöreğinden bir adet alıyorum. Mardin Çöreğini katıksız da yiyebilirsiniz, ancak Çay ve Kahvenin yanında çok güzel gidiyor. Yolunuz Bahçelievlere düşerse Mardine Özgü bu fırını ziyaret edip, çöreğinden almayı unutmayın.

ADRES: Çamlık Cad. İğde Sok. No.15 Bahçelievler/İSTANBUL

Tel: (0212) 506 78 08 - GSM: 0 532 344 92 81 - 0 535 431 82 86

MARDİN ÇÖREĞİ: Mardin yöresinde bayramlarda ve mevlütlerde yapılıp dağıtılan ikliçe (Çörek) süryanilerin paskalya çöreği ile aynı olduğu görülmektedir.

YAPILIŞI: Şeker, yağ, un ve baharat karışımından müteşekkil çörek, genelde vefat eden kişilerin mevlüdün de dağıtılmak üzere hazırlanır.
MALZEME: 1 kg un, 250 gr tereyağı, 250 gr şeker, 250 gr süt, 10'ar gr. çekilmiş anason, mahlep, tarçın, kabartma tozu ve bira mayası.Hazırlanışı: Şeker sütün içinde eritilir. Hazırlanan karışım geniş leğende un, baharat ve yağla beraber iyice yoğrulur. Daha sonra hamur dinlenmeye bırakılır. Kabarıp kıvamını aldıktan sonra şekillendirilerek (simit ya da tepside bademlendirilerek) yağlanan tepsilere itina ile dizilir. Üzerlerine yumurta sürülerek fırına verilir. 35-45 dakika kadar pişirilen çörekler soğumaya bırakılır. Bayram günü özellikle peynir eşliğinde yenir.

SEMBUSEK (Kapalı Lahmacun): Un ve tuzlu suyla yoğrulmuş hamurun merdane yardımıyla açılıp kıyma, soğan ve baharatla içi doldurularak katlanmış biçimde fırına verildiği yemek türüdür.




1 yorum:

  1. Gerek mevlütlerimiz, gerek ailemiz için sizden çok alışveriş yaptık. Mardin çöreğini en güzel şekilde yaşattığınız, bizlere yansıttığınız, tanımayanlara tanıttığınız için çok teşekkür ederim. Lezzetli, kaliteli ürünleriniz için yürekten kutluyorum. Üstün başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum