16 Aralık 2008

Hemşehrimiz Barış Boyacı, Fatih adaylığına talip oldu

İstanbul Fatih Belediyesi Meclis İkinci Başkanvekili Mardinli Hemşehrimiz Barış Boyacı, Fatih'te Ak Parti'den Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı

Fatih'e Barış güneşi doğuyor

Pazar günü 1500 araçla Zeytinburnu Kazlıçeşme Sahilinden başlattığı konvoyu İstanbul Yarım adasının çevresinde bir tur attıktan sonra AK Parti Fatih İlçe Binası önünde sonlandıran Barış Boyacı, burada toplanan binlerce 'Barış gönüllüsü' ile adaylığını açıkladı. Burada toplanan kalabalığa seslenen Boyacı, "Fatih'i bir dünya kenti yapmak için projelerimizle geliyoruz" diye konuştu.

Pazar günü yüzlerce araçla Kazlıçeşme'den başlattığı konvoyu AK Parti Fatih İlçe Binası önünde sonlandıran Barış Boyacı, burada toplanan binlerce 'Barış gönüllüsü' ile adaylığını açıkladı. Burada toplanan kalabalığa seslenen Boyacı, "Fatih'i bir dünya kenti yapmak için projelerimizle geliyoruz" diye konuştu.

Barış ve kardeşlik ilkemiz

Yıllardır Fatih'te oturduğunu ve siyaset yaptığını söyleyen Barış Boyacı, "Tarihi ve kültürüyle bin yıllardır dünya medeniyetlerine ev sahipliği yapan İstanbul'un merkezi olan Tarihi Yarımada'yı yani Fatih'imizi yönetmek ve hak ettiği yere getirmek için bu göreve talip oldum. Genel Başkanımız, parti merkez yöneticilerimiz ve siz Fatihli hemşehrilerim bana bu görevi layık görürse emin olun ki 5 sene sonra Eminönü ile Fatih tüm dünyanın konuştuğu bir yer haline gelecek. Özellikle tarihi ve kültürel yapılarla ilgili gerçekleştireceğimiz projelerimizle 2010'da Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbulumuzun gözbebeği ve çekim merkezi Fatih olacak" dedi.

Fatih Dünya kenti olacak

Boyacı en önemli projesi olan Sur bandı projesini ise şöyle anlattı, "Fatih'te göreve geldiğimizde rutin belediyecilik hizmetlerinin ötesinde Fatih'i dünyanın barış ve kardeşlik şehri haline getirecek bir projeyi hayata geçireceğiz. Tüm dünya ülkelerinin temsil edileceği, Cumhuriyet'in modern ve özgürlükçü ruhuna uygun aynı zamanda tarihi geçmişimizi de yansıtacak Osmanlı motifleri taşıyacak bir alan inşa edeceğiz. Bu alanda hem binlerce yurttaşımıza iş istihdamı sağlayacağız hem de Fatih'i ülkemizin dünyaya açılan bir penceresi haline getireceğiz. Tüm dünya ülkelerinin bu alanda 15 günlük sürelerle yapacakları ülke festivalleri ile turizme önemli bir katkı sunacağız" dedi.





Vizyon Proje: Heykel Otel

Ankara'da bir çok kentsel tasarım projesine imza atan Mimar Ragıp Çiçen, Barış Boyacı'nın heykel-otel projesini hazırladı. Mimar Ragıp Çiçen, "Ankara'ya çok güzel eserler kazandırdık. Artık sıra İstanbul'da. İstanbul'un dünyaya açılmasını sağlayacak ve vizyon kazandıracak bir turizm yatırımı bugüne dek yapılmadı. Şimdi biz Sayın Barış Boyacı ile birlikte bu işe talibiz. Yapmayı planladığımız bu heykel-otel projesinde Fatih Sultan Mehmet'in at üzerindeki silüetinden yapılacak çelik konstüriksiyon binanın içinde otel, alışveriş merkezi, sinema ve tiyatro salonları, cafeteryalar, lokantalar, seyir balkonları, Disneyland tarzı bir eğlence merkezi olacak. Heykel tarzı ve yüksekliği bakımından bir ilk olacak. Guiness Rekorlar Kitabı'na 3 dalda girmesine kesin gözüyle bakıyoruz" dedi. Barış Boyacı ise yaşadığı şehrin tüm sorumluluğunu omuzlarında her zaman hissettiğini belirterek "Bu ve bunun gibi bir çok proje hazırladım. Bunları her ortamda dile getiriyorum. İnanıyorum ki, kentimizin ismi bu projelerin hayata geçmesi durumunda lider şehirler sıralamasında bir numara olacaktır. Heykel-otel'in tamamlanması ile 15-18 milyon turisti çekeceğine inanıyorum. Tam bir atılım projesi olacaktır" dedi.

Galata ve Haliç Köprüleri Restorasyon Projesi

Bu projeyle İstanbul'un göbeğinde turistlerin yoğun olduğu bir bölgede olan Galata ve Haliç köprüleri'nin yorgun demir yığınları olmaktan kurtarılıp giydirilme tekniği ile tarihi bir görünüme kavuşturulması amaçlanıyor.

Seyyar Poliklinik Projesi: Temin edilecek otobüslerin donatılarak seyyar poliklinikler haline getirilmesi ve vatandaşlarımıza yerel bazda hizmet verilmesi. Bu proje kamunun sırtına yük bindirmeyen ve çok yüksek toplumsal fayda sağlayan rantabl bir hale getirilmiştir.

Halk Butikleri ve Lokantaları: Kentin kilit noktalarında oluşturulacak halk butikleri ve lokantaları ile alım gücü zayıf vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını kaliteli ama ucuz karşılamasını hedefliyoruz.

http://surgucum.googlepages.com/BarBOYACIwww.surgucum.com1.jpg

http://surgucum.googlepages.com/BarBOYACIwww.surgucum.com3.jpg

http://surgucum.googlepages.com/BarBOYACIwww.surgucum.com5.jpg

http://surgucum.googlepages.com/BarBOYACIwww.surgucum.com6.jpg

http://surgucum.googlepages.com/BarBOYACIwww.surgucum.com2.jpg

http://surgucum.googlepages.com/BarBOYACIwww.surgucum.com4.jpg

http://surgucum.googlepages.com/BarBOYACIwww.surgucum.com7.jpg

http://surgucum.googlepages.com/BarBOYACIwww.surgucum.com9.jpg

http://surgucum.googlepages.com/BarBOYACIwww.surgucum.com10.jpg

http://surgucum.googlepages.com/BarBOYACIwww.surgucum.com8.jpg

http://surgucum.googlepages.com/BarBOYACIwww.surgucum.com11.jpg

İlgili Haberler:

  • Fatih İlçesinde, Hemşehrimiz Barış Boyacı, Ankette Göre Birinci Sırada.
  • Sayın Barış BOYACI ile yapılan Son Ropörtaj.


  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum