16 Aralık 2008

Şıvan: Kürtçe TV olumlu adım

http://www.hurriyet.com.tr/_np/3572/6983572.jpg
Almanya’da yaşayan Kürt şarkıcı Şivan Perwer, Güneydoğu kökenli 50’ye yakın AKP’li milletvekilinin, kendisini TRT’nin Kürtçe kanalının açılışına davet etmek istemelerine yönelik haberler üzerine yazılı açıklamaya yaptı.

Türkiye’ye dönüşünün, Şivan Perwer Kültür Vakfı ve Şivan Kültür A.Ş ile ortak bir takvime bağlandığını belirten şarkıcı, "Bu dönüş projesine katkı sağlayacak her türlü kurumla bu bağlamda yapılacak işbirliği bizleri memnun edecektir" dedi.

Şivan Perwer, hiçbir siyasete ve ideolojiye bulaşmamak kaydıyla kültürel her türlü adıma hizmet ettiğini vurgulayarak, TRT’nin çok dilli yayıncılık çerçevesinde gündeme gelen Kürtçe TV projesini "olumlu bir adım" olarak niteledi. Perwer şunları söyledi: "Proje, siyasetten uzak durmalı, tamamen kültürel hizmet amaçlı olmalıdır. Kürtçe’nin yanı sıra güzel topraklarımızda konuşulan diğer dillerde de yayın yapılacak olması sevindiricidir. Müziğiyle, şarkılarıyla, Kürt halkının kültürüne hizmet eden Şivan Perwer bu şarkıları, bu müziği kardeş halklarla, kardeş kültürlerle paylaşmaya her zaman hazırdır."

Hürriyet Gazetesi

İlgili Haberler:
  • Şıvan Perwer'den Açıklama.
  • Kürtçe Tv ye Şıvan Teklifi.
  • TRT' den Kürtçe Dizi.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum