31 Ocak 2009

Başbakan Erdoğan'a Mardin'den büyük destek!

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yönelik Davos'ta sert eleştirileri ve basın toplantısını terk etmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mardin'den destek geldi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifetayyip.jpg
Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve sendikalar, yaptıkları açıklamalarla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini bildirdi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Davos'taki İsrail Cumhurbaşkanına karşı yaptığı çıkışa destek veren siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden Saadet Partisi İl başkanı Mehmet Timurağaoğlu, düzenlediği basın toplantısında İsrail Cumhurbaşkanı Perez'in konuşmasına diplomatik tehdit cümleleriyle başlaması, paneli yöneten gazetecinin taraflı davranmasına karşın Başbakan'ın sergilediği tavrı tebrik ettiklerini açıkladı.

“Peres’in tavrı çok çirkin”

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in tavrının çok çirkin olduğunu, Erdoğan'ın verdiği cevabı ise taktirle karşıladıklarını söyleyen Timurağaoğlu, "Sayın Başbakanın, İsrail Cumhurbaşkanı Perez ile paneli yöneten gazeteciye göstermiş olduğu tavır dünya gündeminde yer bulmuştur. Öncelikli olarak şunu ifade etmek istiyoruz ki; Sayın Başbakana karşı Perez'in üst perdeden biraz da diplomatik olarak tehdit içeren cümlelerle konuşmaya başlaması, paneli yöneten gazetecinin de taraflı olarak sergilemiş olduğu yönetim tarzı gerçekten ciddi bir tepki ortaya koymuştur. Her ikisinin de uluslararası arenada görülmeyen bir üslup kullandıklarını gördük. Sayın Başbakanının ortaya koyduğu tavrı, milletimizin hissiyatını ifade etme şekli, düşünme şekli olarak görüyoruz. Ayrıca Sayın Başbakanı bu tavrı nedeniyle tebrik ediyor teşekkür ediyoruz."dedi.

İmamlardan da destek geldi

Türkiye'nin Başbakanı olarak Erdoğan'ın onurlu bir tepki gösterdiğini ifade eden Özerk Diyanet Evkaf Sendikası Mardin Temsilcisi Bilal Aydın, “Dünyanın haksız adil olmayan gidişine dur diyen sayın Recep Tayyip Erdoğan, hem Türkiye halkının hem İslam ülkeleri halklarının hem de dünyanın mazlum halklarının sesi olmuştur.Bu duruş zalimleri, katilleri deşifre eden onurlu ,insanca ve hakça bir duruş olmuştur.Müslümanlar bu gün sevinç ve gururla bu duruşu desteklemektedirler. Evet ‘zulüm ile abad olunmaz’ gerçeği tekerrür ediyor.Er geç zalimlerden işledikleri suçlarının hesabı sorulacaktır.K.Kerim ‘ Sen Rabbini onların yaptıklarından gafil sanma’diyor. Elbette Allah’ın hesap sorması daha çetin olacaktır. Bizler Özerk Diyanet Evkaf Sendikası olarak Sayın başbakanımızın bu onurlu tavrını destekliyor ve tüm Müslüman liderlere cesaret olmasını temenni ediyoruz.”dedi.

“Başbakanımıza saygısızlık yapılmıştır”

Başbakan Erdoğan’ın, Davos'ta son derece yerinde ve haklı bir tutum sergilediğini belirten Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk, “Davos'ta Başbakanımıza karşı saygısızlık yapılmıştır. Bu saygısızlığı yapanlar derhal Türkiye'den özür dilemesi gerekir. Sayın Başkanımızın bu tavrını destekliyoruz. Özellikle Türk medyasında Başbakan'ın bu tavrını eleştiren gazete ve televizyonları da kınıyoruz. İsrail'in bu zulmüne karşı birilerinin yumruğunu masaya vurması gerekiyordu. Bu da Başbakan Erdoğan’a nasıp oldu. Artık dünya bu zulmü ve olayın ciddiyetini anlasın. Hiç kimse Türkiye Başbakanı'na ve Türk halkına hakaret edemez. Başbakan'ın bu tavrını sonuna kadar destekliyorum."şeklinde tepki gösterdi.

Türk Haber-Sen Sendikası Başkanı Şehmus Kanat ise Türkiye'nin ortadoğuya yönelik gösterdiği hassasiyetler ve barışa yönelik çabası takdire şayandır. Fakat İsrail Cumhurbaşkanı Perez'in aciz tavırları ve konuşmalarını tasvip etmiyoruz. Aksine İsrail'in saldırgan tutumunu kınıyoruz. Sayın Erdoğan'ın tavrı ise Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışan onurlu bir davranıştır. Umarım tüm Ortadoğu Arap ülkelerinin artık uyanmasına vesile olur." şeklinde açıklamada bulundu.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum