31 Ocak 2009

MARDİN’DE AKARYAKIT İSTASYONLARINA SIKI DENETİM

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1127_maxi.JPG

Mardin’de Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri akaryakıt istasyonlarını sıkı denetim altına aldı. Sanayi ve Ticaret İl müdürü Musa Öztürk, standart dışı akaryakıt satışını yapanlar hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.

Mardin ve ilçelerinde polis ve jandarma mıntıkasında bulunan akaryakıt istasyonlarının sıkı bir denetim altında tutulduğunu ifade eden Sanayi ve Ticaret İl müdürü Musa Öztürk, standartlara aykırı akaryakıt satışına karşı duyarlı olduklarını söyledi.


AKARYAKIT İSTASYONLARINI SIKI DENETİM ALTINDA

Jandarma ve polisin kendi sorumluluk alanları içinde denetim yetkilerini kullanarak standart akaryakıt satışı için denetlemelerinin sürdürdüğünü vurguladı. Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Öztürk ” Bakanlığımızın bize tahsis ettiği bir sistemle, akaryakıt istasyonlarında, pompa ve depolarda bulunan benzin ve mazotlardan aldığımız numuneleri 3–5 dakika içinde standartlara uygun olup olmadığını tespit edebiliyoruz. Polis ve Jandarma kendi sorumluluk alanlarında bu tür denetlemeleri yapma yetkisine sahip. Müdürlük olarak il genelinde denetlemelerimizi sürdürüyoruz. Bir yıl içinde 4 kişiden oluşan ekibimiz 113 akaryakıt istasyonunda denetleme yapmış 134 numune almıştır. Bu yıl içinde standartlara uygun olmayan akaryakıta rastlanmamıştır” dedi.


STANDART DIŞI AKARYAKITA MÜSAMAHA YOK

Sanayi ve Ticaret Müdürü Musa Öztürk, il genelinde sürdürdükleri denetimlerinde, standart dışı akaryakıt satışına müsamaha göstermeyeceklerini belirterek “Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan cihaz sayesinde sonuca kısa sürede ulaşıyoruz. Firmalar markerli ürün veriyor. Bu ürün kodlarına göre denetlemelerimizi yapıyor. Markerli kodu tutmayan akaryakıtların satışına izin vermeyeceğiz. Markerli ürün kodları uyumsuz olması halinde aldığımız numuneleri TÜBİTAK’a göndereceğiz. Oradan alınan sonuç doğrultusunda Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’nun uygulamaları doğrultusunda ceza i müeyyide uygulanacak” şeklinde konuştu.

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum