12 Şubat 2009

Hayırsever İşadamlarından Gazze`ye Yardım Filosu

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/gazze.gif
Mardinli İşadamları Tarafından Toplanan Altı Tır Dolusu Kuru Gıda Gazze Halkına Gönderildi.

İsrail'in saldırıları sonucunda, yüzlerce sivil ve çocuğun hayatını kaybettiği, binlercesinin de yaralandığı Filistin’in Gazze Bölgesine, Mardin'de Sanayici ve İşadamları tarafından toplanan altı tır dolusu kuru gıda gönderildi.

Yardımları taşıyacak TIR'ların hareketinden önce Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törene Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Mardin İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Hamidi, İl Telekom Müdürü Ahmet Alevcan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Mardin Müftü Vekili Masum Taşçı ile işadamları katıldı.

Törende konuşan Hasan Duruer, "İşadamlarımız altı tır dolusu kuru gıda toplayarak Gazze halkına gönderiyor. Bu davranışımızla o insanlarla birlikte olduğumuzu her zaman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Gazzelilerin çekmiş olduğu sıkıntılarını paylaşıyoruz. Onların çektiği ızdırapları televizyonlarda izledik. Türk halkı her zaman Filistin halkının yanında oldu. Organize Sanayi Bölgesindeki İş adamlarımızın yapmış olduğu yardımlardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu bir insanlık vazifesidir" dedi.

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan da, bölgedeki işadamlarının bu yardıma gönüllü olarak katıldıklarını söyledi.

Mardin Müftü Vekili Masum Taşçı tarafından okunan duanın ardından TIR'lara yüklenen yardımlar Kızılay görevlileri eşliğinde Gazze'ye gönderildikten sonra, Vali Duruer Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bazı üretim fabrikalarına ziyarette bulunarak, ürettikleri ürünler hakkında bilgi aldı.
Nezir Güneş




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum