18 Şubat 2009

Sinemasız Kentte Perdeler 28 Şubat'ta açılıyor

Sinema salonu olmadığı için sinemasız kent olarak anılan Mardin'e sinema salonu açılıyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifesine.jpg
Sinema kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Mardin Sinema Derneği, Mardin’e bir sinema salonu kazandırmak için vermiş olduğu uğraşlar neticesinde bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir sinema işletmesini Mardin’li sinemaseverlerle buluşturuyor.

İki yıldır sinema festivali düzenleyen ancak sinema salonu olmadığı için sinemasız kent olarak anılan Mardin, Kültür Turizm Bakanlığı ile Mardin Belediyesinin katkısıyla 28 Şubat tarihinde açılacak sinema salonuna kavuşuyor.

SineMardin Derneği tarafından işletilecek sinema salonunu hakkında bilgi veren dernek yöneticisi Mehmet Baran tarihi kentte 1970'li yıllarda yazlık ve kışlık olmak üzere 4 sinema salonunun bulunduğunu ancak zamanla çeşitli nedenlerle sinema salonlarının tek tek kapandığını söyledi.

2000 yılında bir girişimci sayesinde kentin uzun aradan sonra tekrar bir salona kavuştuğunu ifade eden Baran, ancak girişimcinin özel sorunları yüzünden sinema salonunun kapanmasıyla, kentin yeniden salondan yoksun kaldığını bildirdi.

Baran, son 2 yıldır da kentte sinema salonu olmamasına rağmen sponsorların da katkısıyla yerel inisiyatif olarak başlayan ve ana çatısı senaryo olan Türkiye'deki tek film festivali niteliğini taşıyan 'SineMardin Film Festivali'ni düzenlediklerini anımsattı. Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mardin Belediyesinin katkısıyla belediyeye ait çok amaçlı bir salonu, 150 koltuk kapasiteli sinema salonuna dönüştürdüklerini anlatan Baran, şöyle konuştu:

“Dinlerin, dillerin buluştuğu tarih ve kültür şehri, nihayet bir sinema salonuna kavuşacak. Mardin eski görkemli sinemalı günlerine 28 Şubat’ta kavuşacak. Mardin, üç yıl aradan sonra tekrar sinemayla buluşuyor. SineMardin Gösteri Salonu, 28 Şubat tarihinde açılıyor. Mardin Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen sinema salonu, Mardin Sinema Derneği’nin SODES kapsamında almış olduğu hibe desteğiyle altyapısının modernizasyonunu tamamlamış, 152 koltuk kapasitesiyle hizmet verecek. Bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir işletme olan SineMardin Gösteri Salonu, vizyon filmlerine olduğu kadar, sanatsal film gösterimlerine de ağırlık verecek olup, gençleri ve aileleri sinema kültürüyle buluşturmayı hedefliyotuz.”

“Çarşamba günleri çocuklara ücretsiz film gösterimleri”

SineMardin Gösteri Salonunun bir sosyal sorumluluk girişimi olarak her Çarşamba günü çocuklara özel ücretsiz film günleri düzenleyeceğini anlatan Baran, bu amaçla ihtiyaç duyan kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine ücretsiz salon kullanımı sağlayacağını sözlerine ekledi.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum