18 Şubat 2009

Badem Ağaçları Erken Açtı

Yalım beldesi Cevizpınar köyünde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle erik ve badem ağaçları çiçek açtı.
http://resimler.haberler.com/haber/581/erik-ve-badem-agaclari-2-ay-erken-cicek-acti_o.jpg
Çiftçilik yapan Ali Arpa, "Biz erik ağacının çiçek açmasını nisan aylarında bekliyorduk; fakat bu ay çiçekleri görünce bir hayli şaşırdık. Havalar böyle giderse diğer meyve ağaçları da çiçek açabilir. Kırağı düşmemesi gerekiyor. Önümüzdeki günlerde kırağı düşerse çiçeklerin hepsini dondurabilir. O nedenle bu yıl erkenci badem ve erik ağaçlarından meyve almak zor. Kırağı düşmemesi için dua ediyoruz." diye konuştu.

Her ürünün zamanında güzel olduğunu belirten Arpa, son yıllarda doğanın dengesinin bozulduğunu ve bu yüzden ağaçların zamansız ürün verdiğini söyledi. Mevsimini şaşıran ağaçlardan zamanında verim alamadıklarını anlatan Arpa, "Üç- dört yıldır ciddi bir kuraklık yaşanıyor. Daha önce tonlarca meyve aldığımız ağaçlardan son yıllarda verim alamıyoruz. Yağmur olmayınca doğal olarak ağaçlar da meyve vermiyor. Bu yıl yine yağmur olmadı. Ağaçların şimdiden çiçek açması bizi tedirgin etti." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum