13 Mart 2009

KADIN ÇİFTÇİLER İL BİRİNCİLİĞİ İÇİN YARIŞTI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1261_maxi.JPG
Mardin Tarım İl Müdürlüğü tarafından “Kadın Çiftçiler Yarışması’nın 6 cısı, il müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. İl ve İlçe Merkezlerinde düzenlenen yarışmada dereceye giren kadın çiftçiler il birinciliği için yarıştı.

Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, kadının toplumun içinde yerini almasını sağlamayı ve sosyal yaşamın her alanında kendi ayakları üzerinde durmasını hedeflediklerini söyledi.

Kadının toplumun içinde önemli bir rolü olduğunu ifade eden Çebi “Kadını sadece mutfakta görmek istemiyoruz. Sosyal yaşamın her aşamasında, kadının özgüvenini kazanması ve yer almasından yanayız. Kadının yüksek bir girişimcilik ruhuna sahip olduğuna inanıyoruz, Ve imkan tanınması halinde kadının her alanda en az erkekler kadar başarılı olacağını düşünüyorum” dedi.

Tarım İl Müdürlüğü salonunda yapılan yarışmada Mardin Merkezden yarışmaya katılan kadın çiftçiler birinci, Midyat ikinci ve Savur üçüncü oldu.

İl Müdür Cebi, Mardin Merkez, Midyat, Dargeçit, Savur,Nusaybin, Yeşilli, Ömerli ilçelerinden yarışmaya katılan çiftçi kadınlar arasında dereceye giren Mardin merkez çiftçi kadınlarının, Şanlıurfada düzenlenecek bölge çiftçi kadın yarışmasında Mardin’i temsil edeceğini söyledi.

Hab.Nalan Sakıcı

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum