18 Nisan 2009

Sebze, meyve, fındık, ceviz ve balık kalbi koruyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/04/18/balik.jpg
Uzmanlar, beslenmesinde sebze, meyve, kuru yemiş, balığa önem verenlerin yüksek glisemik indeksli gıdalarla beslenenlere oranla kalp hastalığına yakalanma risklerinin daha az olduğunu söylüyorlar.

Newkerala.com isimli internet sitesinde yayınlanan habere göre, yüksek oranda glisemik indeks içeren gıdalar arasında pirinç, hamur işleri ile beyaz ekmek, kızarmış yiyecekler, fırınlanmış gıdalar ve çerezler bulunuyor. McMaster Üniversitesi'den bilim adamlarının yürüttüğü çalışmaya Nüfus Sağlığı Araştırma Enstitüsü'nden Andrew Mente ortak yazar olarak katıldı.

Archives of Internal Medicine dergisinde yayınlanan çalışmada, Metne ve meslektaşları, bu konudaki literatür bolluğuna rağmen, henüz hiç kimsenin koroner kalp hastalıkları riskiyle çeşitli beslenme türleri arasındaki bağları gösteren sistematik çalışma yapmadıklarını belirttiler.

Kendi çalışmaları için Metne ve meslektaşları MEDLINE veri tabanında yayınlanan literatürlerle sistematik bir araştırma yaptılar ve yaklaşık 150 muhtemel işbirlikçi çalışmayı ile 40'ın üzerinde koroner kalp hastalığı riski ve farklı beslenme türleri arasındaki ilişkiyi araştıran rastlantısal deneyi bir araya getirdiler.
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum