22 Mayıs 2009

Eğitime Büyük Katkı…

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/yay09.gif
Mardinli hayırsever işadamı Sadık Yay tarafından yapılan, kendi ve eşinin adını verdiği Sadık-Gurbet Yay Anaokulu’nun açılışı yapıldı.

Yarının gençleri olacak çocuklarımızı daha iyi yetiştirmeye katkısı olacak Anaokulunun açılışına Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu, Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Vali Yardımcıları Yavuz Selim Süzer ve A.Ferhat Özen, Hayatboyu Eğitim Gelişim Derneği Başkanı Adem Solak, İşadamı Sadık Yay ve çok sayıda davetli katıldı.

Anaokulun açılış konuşmasını yapan İşadamı Sadık Yay, okulun açılış gününün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsuna ayak bastığı güne denk gelmesi ayrı bir heyecan yarattığına dikkat çekerek “Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı gündür. Atatürk Samsun’da sadece Kurtuluş Savaşının değil, aynı zamanda aydınlığın ve eğitimin meşalesini de yakmıştır. Bu meşale bugünün çocukları, yarının gençleri ve bizleri aydınlık günlere götürecektir” dedi.

Sadık-Gurbet Yay Anaokulu’ nu yaparken kalıcı olan tek yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu ifade eden hayırsever İşadamı Yay şöyle devam etti “Yarının gençleri olacak çocuklarımızı daha iyi yetiştirmeye katkısı olma arzusu ve hevesi içinde okulumuzun yapımını gerçekleştirdik. Okula gidemeyen okul hasreti çeken yavrularımızın okula kavuşması için her Türk Vatandaşının üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir. Bu konuda tek temennimiz Mardin’li hayırseverlerimizin de bu gibi eğitim kurumlarımızın çoğalmasında gereken hassasiyeti göstermeleridir” dedi.

Bir ulusun kalkınmasında en büyük rolün eğitim olduğunu belirten Vali Hasan Duruer “ Mardin’e ilk geldiğimde ilk söylediğim şey eğitim, eğitim eğitim…. Şimdi de diyoruz ki , bu memleketin en büyük problemi ve sıkıntısının bir tanesi eğitimdir. İlimizde eğitimi istenilen seviye çıkartmak için şuan 2500 dersliğe ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlarımızı Sivil Toplum Kuruluşlarının, hayırsever işadamlarımızın, bu memleketi gerçekten seven, eğitime katkıda bulunmak isteyen insanların gayretiyle, çalışmaları ile giderebiliriz. Eğer toplumu eğitmek istiyorsak, muhakkak kız çocukları ve kadınları eğitmeliyiz. İnsanların hayat boyu öğrendiklerinin belki %70-80’i 7 yaşına kadar olan dönemdir. İnsanın zekası ve kişiliğinin şekillenmesi küçük yaşlarda oluştuğu gerçeği, okul öncesi eğitimin değerini ve önemini daha da ortaya çıkarmaktadır. Küçük çocuklarımızın burada eğitim alması fevkalade güzel bir hadisedir. Böyle hayırlı hizmetler, parayla pulla, makam mevkiyle, değiştirilemez” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Anaokulunun açılış kurdelesi kesilerek okulun sınıflarında incelemelerde bulunuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum