26 Haziran 2009

Bomba ihbarı yapılan uçak Mardin'e indi‏

Yapılan asılsız bomba ihbarı sonrası Anadolu Jet'in Ankara-Mardin seferini yapan uçak Mardin Havaalanına indi...
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeucakihbar.jpg
Mardin Havaalanına inen Muğla isimli uçakta Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii OImay ve Taraf Gazetesi Yazarlarından Hüseyin Yayman’da bulunuyordu.

Saat 17.25'te Mardin'e inen uçakta bulunan yolcular yapılan asılsız bomba ihbarı ile panik yaşadıklarını belirtti.

Edinilen bilgiye göre, THY'nin alt markası Anadolu Jet'in şirketin Mardin'e gidecek uçağı için havalimanına ihbar geldi. Arayanın uçakta bomba olduğunu söylemesi üzerine havalimanındaki ilgili birimler harekete geçti. Güvenli bir bölgeye çekilen uçak bomba uzmanı polislerce didik didik arandı. Kabin ve kargo bölümündeki aramalarda patlayıcı herhangi bir maddeye rastlanmadı.

Mardin’de düzenlenecek olan “Yerel Demokrasi” konulu sempozyuma katılmak üzere aynı uçakla Mardin’e gecikmeli olarak gelen Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk Mardin Havaalanında Mardin Başsavcısı Fehmi Yılmaz ve Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu tarafından karşılandı.

Havaalanında gazetecilere kısa bir açıklama yapan Sami Selçuk, asılsız ihbarla ilgili olarak bir panik yaşamadıklarını belirterek, bir gazetecinin çok korktunuz mu sorusuna ise “Her insan doğar, büyür ve ölür.”şeklinde cevap verdi.

Aynı uçakta bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay ise bomba ihbarı ile birlikte kısa bir süreliğine uçakta kısa bir süreliğine panik yaşadığını ve uçaktan indirildiklerini söyledi. Uçağın didik didik arandıktan sonra uçağa geri alındıklarını anlatan Rektör Omay, bazı yolcuların ise baygınlık geçirdiklerini kaydetti.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum