15 Haziran 2009

Dayakçı kocaya ilginç ceza

http://medya.zaman.com.tr/2009/06/15/dayak.jpg
Aile içi şiddete maruz kaldığı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden tazminat kazanan Nahide Opuz'la ilgili tartışmalar sürerken aile mahkemesi benzer bir davada ilginç bir karar verdi.

Kastamonu'nun Araç ilçesinde, 'eşe karşı basit yaralama ve hürriyetten yoksun bırakma' suçundan yargılanan kişi, 1.000 adet 'eşime vurduğum için eşim ve tüm Araç halkından özür diliyorum' yazılı el ilanı bastırmaya ve bunu ilçe halkına dağıtmaya mahkûm edildi. Ayrıca 50 fidan dikme ve bunların 6 ay bakımını yapma cezasına çarptırıldı.

Şiringüney köyünde çiftçilik yapan Mustafa Kadıncı (32), annesinin evine gittiği için tartıştığı eşi İpek Kadıncı'yı (23) kendisine küfrettiği iddiasıyla darp ederek eve kilitledi ve bir gün süreyle dışarı çıkmasına engel oldu. Olayın karakola intikal etmesi üzerine Araç Asliye Ceza Mahkemesi'nce açılan davanın karar duruşmasında hakim, İpek Kadıncı'nın şikâyetçi olmamasını dikkate alarak 'denetimli serbestlik tedbiri' uygulanmasını kararlaştırdı. Mahkeme, Mustafa Kadıncı'yı, 'iri puntolarla yazılmış 'Eşime vurduğum için eşimden ve tüm Araç halkından özür diliyorum. Mustafa Kadıncı' ibaresi bulunan bin adet el ilanını tedarik etmesine hükmetti. İlçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sokaktaki vatandaşlara dağıtmakla cezalandırdı. Hakimin kadın olması sebebiyle böyle bir ceza aldığını savunan Mustafa Kadıncı, "Bir daha böyle bir olay yaşanmayacak, eşimle asla kavga etmeyeceğim." dedi. 3 çocuk annesi İpek Kadıncı da haberi gazetecilerden öğrendiğini iddia ederek, karardan sonra eşinin kendisine daha iyi davrandığını söyledi.
KASTAMONU AA ZAMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum