19 Haziran 2009

Mardin Life Dergisi yeni sayısında Ğurs Vadisini kapak konusu yaptı

Mardin Life Dergisi tarihi kentin gün ışığına çıkmayı bekleyen güzelliklerini ortaya çıkararak okurları ile paylaşamaya devam ediyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifelife8.jpg
Her sayısında hazırladığı kapak dosyaları ile gündem oluşturan ve tarihi kentin tanıtımına büyük katkı yapan Mardin Life Dergisi yeni sayısında Mardin’in adeta saklı cenneti olan Ğurs Vadisi’ni tanıtıyor.

İnsanın ilk kez ortak hayata merhaba deyip, avcılık yaptığı, toplu yaşamayı öğrendiği, yabani buğdayı ehlileştirdiği ve tarla açıp buğday ektiği, dağlarına su sarnıçları yaptığı, alt yapısı olan efsanevi kentler kurduğu, devasa mabetler inşa ettiği, kanun koyup uyguladığı, sibernetik biliminin ilk örnekleri olan ve yaşamı kolaylaştıran robotlar yaptığı, destansal efsaneleri ile hayata renk kattığı bir coğrafyanın güzelliklerini işleyerek Türkiye’nin 81 ilinde dağıtımı yapılan Mardin Life Dergisi Mezopotamya'nın ruhundan okuyucularına sesleniyor.

Mardin Life Dergisinin zengin görsellik ve doyurucu içeriği ile neredeyse dergiyi her eline alan "Bu dergi Mardin’de mi çıkıyor?" diye sormadan edemiyor. Sanki Mardin’de böyle bir dergi çıkarılamazmış gibi. Oysa Mardin Life’in Genel Yayın Yönetmeni, Nezir Güneş, iki yıldan beri aralıksız bir şekilde yayın hayatına devam eden derginin bırakın konu sıkıntısını çekmeyi, derginin zengin profile sahip yayın kurulu sayesinde daha 2 yıl sonrası için de dergi kapak konularının hazır olduğu bilgisini vermesi derginin profesyonel bir ekip tarafından hazırlandığının göstergesi aslında.

Son sayısında Ğurs Vadisini tanıtan derginin genel yayın yönetmeni Nezir Güneş, hedeflerinin tarih boyunca sahip olduğu zenginlikleri bir türlü kullanamayan tarihi kentin potansiyelini gerek yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak olduğunu söyledi. Mardin’in daha çok tarihi mekânları ile bilindiğini hatırlatan Güneş, dergilerinin son sayısında hazırladıkları Ğurs Vadisi dosyası ile Mardin’in tarihi güzelliklerinin yanında tabiat güzelliklerinin de turizm açısından önemli ölçüde değer taşıdığını kanıtladıklarını dikkat çekti.

Dergi aracılığı ile suyun ve yeşilliğin birlikte zarafetini sunduğu Ğurs Vadisine misafir etmeye çağıran Güneş, “Kızıltepe - Mardin arasında bulunan ve adeta saklı bir cenneti andıran Ğurs Vadisi Mardin’deki diğer tarihi ve kültürel güzelliklerin yanında görülmeye değer mekânların arasında olması gerektiğini ilk biz not ediyoruz. Mehmet Bedii Demir Hocamızın Ğurs Vadisi ile ilgili olarak yaptığı kapsamlı çalışmasını kapak dosyası ile sizlerle paylaşırken burayı tez zamanda ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.”dedi.

Mardin Life Dergisi okuyucularını kültürler ve mekânlar gezintisine çıkarıyor. Gördüğünüz yerleri adeta bir başka gözle ve sanki daha önce hiç oralara gitmemiş, görmemiş gibi!

Mardin Life son sayısında, okuyucularını kimi kez, Mardin-Gürcistan münasebetleri kapsamında Tiflis’e, kimi zaman da sınır kavramı kapsamında Nusaybin’e, kimi zaman da Mezopotamya’dan geçmiş onlarca medeniyetin izini gösteriyor. Dergi ayrıca Zamana Yolculuk bölümünde ihtilal yıllarında hoşgörü kentinde belediye başkanlığı yapan Edip Servet Devrimci’nin yanında Mardin’e ataması yapılan Vali Hasan Duruer ve renkli bir kimliğe sahip işadamı Sabahattin Evrensel ile de röportaj yapılmış.

Elbette bu kadarla sınırlı da değil Mardin Life, güncel kültürel, sanatsal, turizme kapı aralayan etkinlikleri de izliyor.

Derginin 81 ilde dağıtılmasından dolayı bu sayısında Siirt ilini tanıttı. Siirt Valisi Necati Şentürk’ün kaleminden Siirt’i anlatan dergi hazırladığı araştırma yazısı ve fotoğrafları ile okuyucularını adeta Siirt’e götürüyor.

Belki de son sözü, okuyucuya bırakarak dergi ile baş başa bırakmak en doğrusu.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/kapak_mart_nisan_2009.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum