19 Haziran 2009

Mardin için üç saatte 10 okul bağışı yapıldı

Mardin’deki eğitim sorunlarına çözüm bulmak için Vali Hasan Duruer'in önderliğinde başlatılan ve özel bir TV programında canlı olarak yayınlanan "Okulumu Yaptır" kampanyasına hayırsever işadamları büyük ilgi gösterdi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeokul11.jpg
Mardin’deki eğitim sorunlarına çözüm bulmak için Vali Hasan Duruer'in önderliğinde başlatılan ve özel bir TV programında canlı olarak yayınlanan "Okulumu Yaptır" kampanyasına hayırsever işadamları büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık 3 saat süren programda 10 ilköğretim okulu, 200 yataklı yurt 2 yurt binası, bir sağlık ocağı ve yaklaşık 500 bin TL bağışı yapıldı.

Mardin Valisi Hasan Duruer'in önderliğinde başlatılan "Okulumu Yaptır" kampanyasında hayırsever işadamları bağış yapmak için adeta birbirileri ile yarışa girdi. Vali Duruer, il genelinde 2 bin 500 dersliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek, eğitim seviyesinin yükseltilmesi için devletin imkanları yanında vatandaşların da imkanları ölçüsünde destek vermeleri gerektiğini söyledi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Fehmi Tahincioğlu, vakıf olarak bir ilköğretim okulu ve 150 bin lira bağış yaptı. Mardin merkeze bağlı Kabala Belde Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu ise beldesinde üç okul ve bir cami yaptırdığını, dördüncü okulu da kampanya kapsamında yapacağını söyledi. Mehmet Emin Değer, Hamit Öncü, Osman Bakırcı, Abdurrahman Arar, Sevim Gürsel İnceder, Ahmet Demir isimli hayırsever işadamları da okul, yurt ve sağlık ocağı yaptırma taahhüdünde bulundu.

Bu arada kampanyada Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu okul bağışının 10’a çıkması durumunda canlı yayında Reyhani oynayacağı sözünü vermesinden dolayı program sonunda Mardin’e özgü şükrü simgesi olan Reyhani oyununu oynadı.

MAREV Bakırköy Şubesi Başkanı İbrahim Biter ile birlikte Reyhani oynayan Başkan Ayanoğlu,”Bu memlekete bir taş koyan herkesin başımız üzerinde yeri var. Eğer çocuklarımız okula kavuşacaksa, eğer geleceğimiz aydınlanacaksa varsın Reyhani oynayayım.Onlara helal olsun.”dedi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum