27 Temmuz 2009

MARDİN’DE RESİM VE HEYKEL SERGİSİ

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C5717079911504701.jpg
Ünlü Ressam ve heykeltıraş İsmet Yedikardeş, Ressam Handan Özmen, Gönül Varış ve Gülten yılmaz, Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Karma resim ve heykel sergisi açtı. Atatürk Kültür Merkezinde açılan sergiye Mardin Valisi Hasan Duruer, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karakaya, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Halk eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer ve Üniversite eğitim görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışından önce Ressam Handan Özmen tarafından organize edilen Eylem Sarı ile Faysal Tekoğlu sergilediği Tango gösterisi davetliler tarafından beğeniyle izlendi

Ressam İsmet Yedikardeş’in Mardin'in antik tarihi ve mimari dokusunu işlediği Karma resimlerin bulunduğu serginin açılışını yapan Mardin Valisi Hasan Duruer sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.

Sergideki her eserin büyük bir özveri ile hazırlandığını belirten Vali Duruer, "Her eser birbirinden güzel, serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Atatürk kültür merkezinde açılan sergide 40 eserin sergilendiği ve 2 gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

RESİMLER HOŞGÖRÜYÜ ANLATIYOR

Ressam İsmet Yedikardeş’in sergi salonunda büyük ilgi gören eserlerinde Mardin’deki din ve dil kültürünün harmanlaştığı olgulardan esinlenerek yaptığını yoğun bir şekilde çalışarak Mardin'i konu alan bir sergi hazırlamaktaki amacının Mardin'i tanıtmak ve Unesco'nun dikkatini Mardin'e çekmek olduğunu söyledi.

Mardin'in kendisindeki karşılığının "inanç" olduğunu da söyleyen Ressam İsmet Yedikardeş, Mardin'in farklı dil ve dinlerin dostluk ve barısının simgesi olduğunun altını çizdi.

Kendisi de bir Mardinli olan Yedikardeş sözlerine söyle devam etti. " Burada gençlerimizle birlikte eserlerimizin sergilenmesi mutluluk verici. Burada gençlerimizi sanata teşvik ediyoruz. Amacımız Mardin’i tanıtmaktır. Uygarlıkların oluşumunda ortak dil, ortak din ve ortak görüşlerin önemli olduğu kadar, gelecek nesillere aktarılmasında sanatsal çalışmaların çok büyük katkısı vardır. Mardin'i konu alan bu şekildeki resimler bu ortak kültür mirasını ve medeniyetler arasındaki diyalogu ortaya koymak için yaptım. Bütün çalışmalarımda ve daha önceki resim sergilerimde her zaman Mardin’deki medeniyetlerin bir arada yaşamalarını yansıttım. Resimlerde en çok Artuklular dönemi mimarisini kullanıyorum. "dedi.

Ressam Yedikardeş Mardin insaninin anlayışının başkalarına saygı göstermek ve bunun için gerekirse kendi hakkından feragat etmek olduğunu, bu anlayışın Mardin mimarinin yapısına da yansıdığını belirtti.

Kültürler arası diyalogda sanatın sanatçıya bir yol gösterici olduğunu ifade eden Yedikardeş “Sanatın birleştirici özellikteki evrensel ruhu, uygarlıkların gelişmesine öncülük eder. Sanatın her dalı yeşerdiği yerden tohumlarını tüm diğer uygarlıklara yayar. Farklı ülke ve kültürlerin birbirlerinden etkilenmemeleri mümkün değildir. Kültürler arası diyalogda sanat bizlere yol göstericidir. Uygarlıklar arası problemlerden ziyade politik ve sosyo-ekonomik problemler öne çıkmaktadır. Bu çerçevede de sanatın uzlaştırıcı rolü çok önemlidir.” Diye sözlerini sürdürdü.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum