22 Temmuz 2009

Yalova'dan Mardin'e, Osmanlı İmparatorluğu'nun Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamalarına Davet

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Mardin'in tarihi ve kültürel varlıklarına hayran kaldığını belirterek, kentin, Babil ve Pers krallığından Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıdığını söyledi.

Prof. Dr. Eruslu, Mardin'e gelerek Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ve Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu'nu, Yalova'da yapılacak Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş yıl dönümü kutlamalarına davet etti.

Osmanlı'nın kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Yalova'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı etkinlikler kapsamında, 60 profesör ve öğretim görevlisinin Osmanlı İmparatorluğu'nu anlatacağını aktaran Prof. Eruslu, ayrıca, yurt dışından 6 yabancı profesörün de etkinlikte yer alacağını açıkladı. Bu kapsamda, Osmanlı'nın izlerini taşıyan Mardin'i de kutlamalara davet etmek için geldiklerini ifade eden Eruslu, "Bundan sonra Yalova ve Artuklu Üniversitesi ile Mardin Belediyesi işbirliği halinde olacaktır. Özellikle Avrupa Birliği projelerinde ortak hareket etmek için Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ile sürekli irtibat halinde olacağız." dedi.

Eruslu'ya Mardin için göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Ayanoğlu ise Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılmaktan onur duyduğunu söyledi. Mardin'in Osmanlı'nın aynası olduğunu dile getiren Ayahoğlu, "Osmanlı'da birçok farklı kültür, din ve dil aynı çatı altında 600 yıldır yaşamayı bilmiştir. Mardin'de ise binlerce yıldır sürüyor." şeklinde konuştu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum