26 Ağustos 2009

Erzurumlu İşadamının Mardin sevgisi

Erzurumlu işadamı Osman Bakırcı önce Mardin'e okul yaptırmak için harekete geçti ardından da hızını alamayıp 2'de sağlık ocağı yapma kararı aldı.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi Büyükboğaziye köyünde inşa edilecek ve ortalama 7 bin kişiye hizmet götüreceği öngörülen sağlık ocağı açılışına Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu, işadamı Osman Bakırcı, eşi Nuriye Bakırcı, Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan köyün eski muhtarı ve sağlık ocağı yapımı için arsa hibe eden Mahmut Çiftçi, emeği geçen işadamı Osman Bakırcı'ya ve Vali Duruer'e çok müteşekkir olduğunu ifade ederek, köyün ve civarı için çok büyük eksiklik olan sağlık ocağı binası yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. İş adamı Osman Bakırcı ise, "Sayın Valimiz Hasan Duruer'in başlattığı kampanya çerçevesinde büyük bir hayra vesile olduğum için çok mutluyum. İnşallah Sayın Valimiz ile Belediye Başkanımızın öngördükleri şekilde 10 sağlık ocağı projesini de hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Ben Mardin'i çok görmek istiyordum. Bu hizmet bana 1 ayda iki kez Mardin'i gezip görme imkanının yanında buralara güzel eserler bırakmaya da vesile oldu. Başta kampanyanın mimarı valimiz ve desteğini esirgemeyen belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Vali Hasan Duruer de konuşmasında bölgenin eğitim ve sağlık sorunlarına değinerek, "Bu bölgede ciddi bir eğitim sorunu var, köylerimizde sağlık hizmet binalarına ihtiyacımız var. Her şeyi devletten beklemek de büyük bir yanılgı olur. Bu çerçevede işadamlarımız ve hayırsever diğer vatandaşlarımızın büyük bir rolü olacaktır. On bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan arifesinde çok büyük bir hayra vesile olduğu için Osman Bakırcı ve değerli eşlerini canı gönülden kutluyorum. Osman Bey Erzurumlu olmasına rağmen
buralarda güzel hizmetlere vesile olmak istedi. Cenab-ı Hak kendisinden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Duruer, işadamı Osman Bakırcı, eşi Nuriye Bakırcı temele ilk harcı attılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum