9 Ekim 2009

Sert Kabuklu Yiyecekler Zararlı

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C7243181602344016.JPG
Mardin kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Baştabibi Uzman Dr. Fettah Oğuz kabuklu yiyeceklerin çocuklara zarar verdiğini, anne ve babaların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.
Çocukların yedirilen kabuklu yiyeceklerin zaman zaman çocukların bağırsaklarına düşünüldüğünden daha fazla zarar verdiğine dikkat çeken Uz.Dr. Fettah Oğuz, mideye kaçan kabuk kırıntılarının bağırsaklarda yırtılmalara neden olduğunu söyledi. Bu tür şikayetlerle gelen çocukların bağırsaklarının lavman ile temizlenmesine çocukların izin vermediğini ifade eden Uz.Dr. Oğuz, bu tür vakalarda bazen genel anestezi uygulaması yapıldığını bildirdi. Oğuz ”belli yaşlara kadar çocuklara sert kabuklu yiyecek ve çerezler verilirken anne ve babaların dikkatli olmaları gerekir. Çocukları sert kabuklu yiyecekleri ve çerezleri tüketirken dikkatlerinin dağıldığını biliyoruz. Kırılan kabukların mideye oradan da bağırsaklara geçmesi bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor. Kabuk kırıntıları, bazen bağırsaklara yapışıyor, bazen de yırtılmalara neden olabiliyor. Bu tür vakalarda çocukların bağırsaklarını lavman ile temizleyemiyoruz. Çünkü çocuklar buna izin vermiyor. Bazı vakalarda bağırsaklarını temizlemek için genel anestezi uygulanıyor.”dedi.
Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Baştabibi ve çocuk uzmanı Dr. Fettah Oğuz, sonbahar ile birlikte ısı değişikliğiyle birlikte ortaya çıkabilecek mevsimsel hastalıklara karşı da anne ve babaların dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum