9 Ekim 2009

Pegasus uçtu

http://medya.zaman.com.tr/2009/10/09/pegasus.jpg
Pegasus-İzair Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, dört yıldır faaliyette oldukları hava işletmeciliğinde ciddi ilerleme kaydettiklerini söyledi. Havayolu pazarının Türkiye'de dört yılda yüzde 19 büyürken kendilerinin yüzde 43 büyüdüklerini vurguladı.

Bunun önemli bir gösterge olduğunun altını çizen Sabancı, bu yıl sonuna kadar iç hatlarda yüzde 10, dış hatlarda yüzde 46 büyüme öngördüklerini vurguladı. Göstergelerin hedeflerine ulaşacakları yönünde olduğuna dikkat çeken Sabancı, filolarına 2012 yılına kadar 23 uçak ilave edeceklerinin altını çizdi. Sabancı, 2,3 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını da kaydederek, "Bu coğrafyanın en büyük filo yatırımı olacak." dedi.

Ali Sabancı, Pegasus Havayolları'nın haftada üç gün İzmir'den Yunanistan'ın başşehri Atina'ya düzenlediği sefere evsahipliği yaptı. Atina Elefterios Venizelos Havaalanı'na yapılan uçuşa İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Pegasus-İzair Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı, Pegasus-İzair yöneticileriyle çok sayıda basın mensubu katıldı.

Türkiye ve yurt dışı uçuş noktalarına her geçen gün yenilerini ekleyen Pegasus, İzmir'den Atina'ya da seferlere başladı. Pegasus ve İzair, İzmir-Atina doğrudan uçuşlarını, haftada üç gün karşılıklı 6 sefer olarak yapacak. Uçuşlar pazartesi, çarşamba ve cuma günleri düzenlenecek. Biletler 96,99 liradan başlayan fiyatlarla satılacak. Aynı zamanda İstanbul ve Ankara çıkışlı olarak İzmir üzerinden uygun bağlantılarla Atina'ya uçulabilecek.

Seferlerin başlaması dolayısıyla Atina Hilton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı, ticari ilişkilerdeki olumlu havaya ve ortak tarihe dayanan sosyokültürel ilişkilerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Pegasus ve İzair'in Atina ortak uçuşu başlattıklarını söyledi. Sabancı, "Atina uçuşlarımızla dış hatlarda tarifeli uçuş noktalarımızı 16'ya çıkardık. Önümüzdeki günlerde de dış hatlarda büyümeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki ticaretin 3 milyar dolara ulaştığını hatırlatan İZTO Başkanı Demirtaş ise, "Pegasus ile Türkiye'yi Yunanistan'a bağlayacağımız için çok heyecanlı ve mutluyuz. Dilerim, bu seferler iki ülke arasındaki bağları da güçlendirir." dedi. Demirtaş, hedeflerinin 100 bin yolcu taşımak olduğunu vurguladı.

İzmir-Atina'nın zaman içinde en çok doluluk oranı olan hat haline geleceğini belirten İzair Genel Müdürü Gürol Yüksel de, "Sıfır noktasından başlayıp bir anda doluluk oranına erişmek, birkaç günde olacak şey değil. Biz de İzair'i kurduğumuz zaman doluluk oranı yüzde 50'den başladı, sonra yüzde 80'lere kadar çıktı. Bu bir süreçtir ama en hızlı biçimde yapılması konusunda hepimize görev düşüyor." diye konuştu. Ankara ve İstanbul'dan uygun bağlantılarla Atina'ya uçmanın mümkün olduğuna dikkat çeken Yüksel, şunları kaydetti: "İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 09.10 uçuşuyla İzmir-Atina seferlerine 1 saat 25 dakika beklemeyle, aynı şekilde Atina-İzmir dönüşünde 1 saat 15 dakika beklemeyle 15.15 İzmir-İstanbul seferine bağlantı veriyoruz. Ankara'dan İzmir'e sabah 08.35 seferiyle uçarak Atina'ya bağlantı alabilir, dönüşte de sadece 55 dakika beklemeyle İzmir üzerinden Ankara'ya uçuş yapılabilir." İzmir çıkışlı en düşük ücretin 45,99 avro olduğunu belirten Yüksel, Yunanistan'da vergilerin yüksek olması sebebiyle Atina çıkışlı uçuşların 68,99 avrodan başladığı bilgisini verdi.

KARDAK'A ÇIKAN MUHABİRİN YUNANİSTAN'A GİRİŞİNDE ZORLUK ÇIKARILDI

Atina Elefteros Venizelos Havaalanı'nda pasaport kontrolu sırasında DHA muhabiri Cesurt Sert'in pasaportu alındı ve bekleme noktasında alıkonuldu. Sert'in, Türkiye'yle Yunanistan arasında 1996'da yaşanan Kardak krizi sırasında bir grup gazeteci arkadaşıyla birlikte kayalık bölgeye çıkıp Türk bayrağı diktiği için ülkeye sokulmadığı öğrenildi. Görev gereği gittiği 13 yıl sonra Atina'da pasaport kontroluna takılan gazeteci Sert için Türkiye'nin Yunanistan Büyükelçiliği devreye girdi. Bunun üzerine Yunanistan yetkilileri, üç saat sonra, "Yanlışlık oldu, özür dileriz." diyerek Cesur Sert'i ülkeye kabul etti.
zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum