14 Mart 2010

Cüneyt YÜKSEL 14 Mart Tıp Bayramı Dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

http://www.cuneytyuksel.com/Portals/13/haberler/14%20mart%20t%C4%B1p%20bayram%C4%B1%20modul%20b.jpg
AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; Yard. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL 14 Mart Tıp Bayramı Dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yüksel’in mesajı şu şekilde:

Sağlık hizmetleri her ülkenin gelişmişlik düzeyinde çok önemli bir yer tutan önemli bir göstergedir. Sağlık hizmetleri kalitesini yükseltmek ve bütün vatandaşların eşit koşullarda hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak, bir ülkenin en önemli hedeflerinden biridir.

Bu hedefe ulaşırken, her zaman gecesini gündüzüne katarak tıp mesleğini; bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarım.

Tıp Bayramı, her Mart ayının 14'ünde kutlanan, Türkiye'de tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür.

İlk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul’un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlanan Tıp Bayramı haftayı da kapsayacak şekilde, “Sağlık Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Türk Hekimlerinin işgal altındaki 1919 İstanbul'unda gösterdiği cesaret ve azim hiçbir zaman azalmamış; aksine artarak Türkiye'nin içinde bulunduğu her şartta devam etmiştir. Hiç şüphesiz hekimlerimizin gerçekleştirmiş oldukları bu onurlu çalışmalara insanlık her zaman müteşekkir olmuştur.

Şunu da özellikle vurgulamak isterim ki Ak Parti Hükümeti kurulduğu günden itibaren Türkiye’yi inşa eden masanın 4 temel ayağını eğitim, sağlık, emniyet ve adaleti olarak belirlemiştir. Bu 4 alanda eğer iyi yönetilemiyorsanız asla gelişemezsiniz. Bu 4 ayağın biri kırık olduğunda veya eksik olduğunda da vatandaşların refahından bahsedemezsiniz. İşte bizlerin de hükümet olarak “her şeyin başı sağlık” diyerek sağlık hizmetlerine yönelik yatırımların daha da artırılarak sağlık hizmetleri kalitesini yükseltmek ve bütün vatandaşların eşit koşullarda hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdendir.

Nitekim bizler Ak Parti Hükümeti olarak 2003 yılında başlattığımız ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' ile önemli adımlar attık.

Sağlık alanında 81 ilde yeni hastaneler inşa ettik. Yıllarca bitirilemeyen hastaneleri tamamladık; vatandaşımızın hizmetine açtık. Sağlıkta çok büyük bir dönüşümü gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Ülkemizdeki tüm SSK'lılar artık istediği yerden sağlık hizmeti alabilmektedir.

Memleketim ve seçim bölgem Mardin’de ise hem hastane anlamında hem uzman hekim anlamında pek çok başarılar elde ettik. Şimdi ise; 2010 Devlet Yatırım Programında yer alan 300 Yataklı Yeni Mardin Devlet Hastanesinin inşaatının bu yıl içerisinde başlayacak. Bunun yanı sıra Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçelerimize yeni hastaneleri en kısa sürede kazandıracağız.

Gerek memleketim Mardin’de gerekse Türkiye’de sağlık hizmetleri kalitesinin artırılmasından dolayı büyük memnuniyet duymaktayız.

Bununla beraber gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık çalışanlarımızın sıkıntılarını bilmekte ve bunların çözümüne dair hükümet olarak üzerimize düşen görevi elimizden geldiğince yapmaktayız. Bu vesileyle hayatlarını insanların sağlığına adamış olan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum