14 Mart 2010

Kadın çiftçiler kıyasıya yarıştı

Mardin İl Tarım Müdürlüğü tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasında Mardin il merkezi ekibi birinci oldu.
http://www.kenthaber.com/Resimler/2010/03/11/A110315E_detay.jpg
İl Tarım Müdürlüğü protokol salonunda gerçekleşen yarışmaya Mardin merkez, Dargeçit, Nusaybin, Midyat, Savur, Derik, Ömerli ve Yeşilli ilçelerinden gelen yarışmacılar katıldı. Kızıltepe ve Mazıdağı ilçelerinin katılmadığı yarışma öncesinde Mardin İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şirin İmrak bir konuşma yaptı. Müdür İmrak, "Tarım Bakanlığımızın Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, çiftçilerimiz birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacı ile 2004 yılından bu yana her yıl 81 ilde 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışması düzenlenmektedir. İl birincisi olacak yarışmacılar Diyarbakır ilinde 9 il birincilerinin katılımları ile düzenlenecek bölge finaline katılacaklardır. İlimizde Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi çerçevesinde Mantarcılık, Arıcılık, Süt Sığırcılığı, Meyvecilik ve Bağcılık konularında eğitim ve yayım hizmetleri verilmektedir. Ayrıca kadın çiftçilerimize yönelik olarak Ev Ekonomisi, Gıdaların Çeşitli Yöntemlerle Muhafazası, Çocuk Gelişim ve Beslenme Eğitimi projesi kapsamında müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından çiftçi kursları, çiftçi toplantıları ile sergi ve teşvik müsabakaları düzenlenmektedir" dedi.

Yarışmada katılımcılara 15 soru yönetildi. 4 adet cevap şıkkı ile yönetilen soruların tamamına doğru yanıt veren Mardin merkez ekibi, yarışmanın birincisi olurken, Savur 2'inci, Nusaybin 3'üncü oldu. Yarışmanın birincileri olan 2 çocuk annesi Fatma Bişi ile görümcesi Hatice Bişi, yarışmaya iyi hazırlandıklarını söylediler.

İkinci olan Cemile Kılınç, yarışma heyecanı yüzünde soruları acele yanıtladıkları için kaybettiklerini ama yine de sevinçli oldukların ifade etti. Yarışmada birici olan ve dereceye girenlere 2 adet cumhuriyet altını ve çeşitli armağanlar verildi.

Yarışmanın birincisi olan Mardin merkez ekibi, Diyarbakır'da 9 ilin katılacağı final yarışmasına katılacak ve bölge biriciliği için ter dökecek.
KADIN ÇİFTÇİLER KIYASIYA YARIŞTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum