7 Mart 2010

Midyat'ta T'li sarı taksi dönemi

Midyat ilçesinde Ticari (T) plakası alan ve sarıya boyanan 30 taksici için tören düzenlendi.
http://img.haberler.com/haber/937/midyat-kaymakami-akkaya-taksici-esnafimiz-1938937_o.jpg
Midyat otogarında başlayan törene Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Zeki Ayyıldız, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, Müftü Abdurrahim İnanç, Ziraat Odası Başkanı M. Beşir Evsen, taksiciler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Kaymakam Akkaya, taksici esnafının bir kent için çok önemli olduğunu belirtti. Akkaya, "Güneydoğu'nun en güzel ilçesi, kültür ve inanç merkezinin yanında tarihi ve turistik özellikleri ile bilinen medeniyetin beşiği Midyat'ımızda taksici esnafımız ilçemizin aynası olacaklardır. Bugün resmi olarak hizmete sunduğumuz bu ilk ticari ve sarı taksiler, ilçede yaşayan halkımıza ve ilçemize gelen misafirlere hizmet verecek. Midyat'ta yakışan bir anlayış sergileyeceklerini umuyoruz. "dedi.

Midyat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Zeki Ayyıldız, kendilerine yer tahsisinde büyük kolaylık sağlayan Belediye yetkililerine teşekkür etti. Ayyıldız, "Turizm şehri olan ilçenin estetiğine değer katacaktır. Çalışan şoförlerin kılık-kıyafet, davranış ve kullandıkları araçların bakımı ile Midyat'a örnek olacaktır. Taksici şoförlerimize İngilizce kursu vererek Midyat'a yakışır bir hizmet vereceklerdir. İngilizce kurumsuzu en kıssa sürede açarak en az 100 kelimede olsa öğrenmelerini sağlayacağız." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, taksicilerin zor şartlarda, zaman sınırı tanımayan bir anlayışla halka hizmet veren ağır işçiler olduğunu ifade etti.

Müftü Abdurrahim İnanç'ın 'kazasız ve bereketli kazançlar' dileğiyle dua ettiği törende kurban kesildi. Törenden sonra taksiciler ilçede bir konvoy yaparak şehir turu attılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum