7 Mart 2010

Kadınlar Gününe 4 dilli kutlama

8 MART Dünya Kadınlar günü nedeniyle Midyat İlçesi'nde düzenlenen etkinlekte kadınlar, Türkçe, Kürtçe. Süryanice ve Mihellemice dövizler taşıyarak seslerini duyurmaya çalıştı.
http://www.dha.com.tr/images/2010_03_07/291095df-2010_03_07_m.jpg
8 MART Dünya Kadınlar günü nedeniyle Mardin'in Midyat İlçesi'nde düzenlenen etkinlekte kadınlar, Türkçe, Kürtçe. Süryanice ve Mihellemice dövizler taşıyarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Midyat'ta Eğitim-Sen, Süryani Kültür derneği, Mıhellemi Dinlerarası Diyaloğ Derneği'nin düzenlediği kadınlar günü etkinliğine yaklaşık 800 kadın katılırken, renkli görüntülere sahne oldu.

İlçede kortej oluşturup yürüyen kadınlar, Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Mihellemice, 'Kadınlar savaş istemiyor', 'Biz kimsenin namusu değiliz', 'Analar barıştan yanadır', "Yaşasın kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi', 'Cinsiyetimi değil kim olduğumu sor', "Ne 3 çocuk ne 3 eş mücadelede birleş', 'Bağır herkes duysun erkek şiddeti dursun' yazılı dövizler taşıdı.

Süryani asıllı Diba Gabriel, Süryanice yaptığı konuşmada, kadınlar gününün özelde Mezopotamya genelde de bütün dünya kadınlarının özgürlüğüne vesile olmasını dilediğini söyledi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmaların ardından Grup Umut'un seslendirdiği şarkılar eşliğinde kadınlar ve erkekler birlikte halay çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum