27 Mart 2010

Rektör Omay: Kültürü ve Tarihiyle Midyat Bir Medine

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Midyat'ın kültürü ve tarihiyle medeniyet taşıyan şehir anlamında, dünya çapında özellikleri olan bir 'medine' olduğunu söyledi.
http://img.haberler.com/haber/769/artuklu-universitesi-rektoru-omay-kulturu-ve-1973769_o.jpg
Kaymakam Fatih Akkaya'nın davetlisi olarak Midyat'a gelen Prof. Dr. Omay, Midyat Meslek Yüksek Okulu'nun yeni arazisinde incelemelerde bulunmak ve fikir alışverişi için geldiğini ifade etti.

Dönemin Kaymakamı ve halen Kırıkkale Vali Yardımcısı olan Mustafa Yılmaz ile Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun katkılarıyla, üniversite için 155 dönümlük bir arazi tahsis edildiğini hatırlatan Rektör Omay, "İmar işlerini belediyemiz başlamış, bitirmek üzere. Bugünkü gelişimizin gayesi de, bu 155 dönümlük yerleşke içine geleceğin Midyat Üniversitesi'nin projesini ve temellerinin nasıl bir süreç içerisinde tekemmül ettirebiliriz. Bunun istişaresinde bulunduk." dedi.

Tarihi yerlerde yapılan üniversitelerin yerleşkeye uygun bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Rektör Omay, " Bu tür hususi projeleri yapan sayılı mimar var. Çok yakın haftalar içerisinde proje mimarlarını buraya davet edeceğiz. Araziyi görecekler, Midyat'ı çalışacaklar ve bize tekliflerle gelecekler akabinde projeyi yaptıracağız inşallah." diye konuştu.

Tam teşekküllü küçük bir üniversite yapılacağını ifade eden Omay, 155 dönümlük arazi içerisinde kurulacak yüksekokulun, ilerde kurulacak bir fakülte, sosyal tesis, lojman, konferans ve spor salonu gibi tam teşekküllü bir küçük üniversitenin yapısını oturtmak istediklerini ifade etti.

Midyat Meslek Yüksek Okulu bölümlerinin sayısının arttırılacağını belirten Rektör Omay, kurulacak fakülte ile 2012 yılında meslek yüksekokulunun yeni binasına kavuşacağını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum