3 Kasım 2007

SÜRGÜCÜNÜNDE MUSLUKLARINDAN SU AKACAK

Mardin'in Sürgücü (Ewêna) Beldesi'nde su şebekesinin döşenmesinin ardından artık musluklardan su akacak. Su taşımaktan kurtulan belde sakinlerinin yolları da parke taşı ile döşendi.
Mardin'in 8 bin nüfusuna sahip olan Sürgücü Beldesi, nihayet suya kavuşuyor. Su şebekesinin olmaması nedeniyle çeşmelerden evlere su taşıyan belde sakinlerinin su sıkıntısı sona eriyor. Beldeye su şebekesinin döşenmesinin ardından musluklardan artık su akacak. Bu durumundan büyük memnuniyet yaşayan belde sakinlerinin ayrıca yolları da yapılıyor. Beldenin 3 bin 750 metrekarelik yolu ise parke taşı ile döşeniyor. Karşıyaka Caddesi ve Tepe Mahallesi'ndeki yollarının parkelenmesi çalışmaları sona erdi. Çalışmaları hakkında bilgi veren DTP'li Sürgücü Beldeyi Başkanı Zeyniye Öner, beldenin bir çok sorunu olduğunu söyledi. Belde halkının ciddi sorunlar ile boğuştuğunu belirten Öner, belediye olarak ellerinden geldiği kadar yaptıkları çalışmalar ile sorunları azami dereceye indirmek istediklerini kaydetti.

Kadınlara verdiği sözü yerine getirdi
Seçimler öncesi kadınlara verdikleri beldeye su getirecekleri sözünü yerine getirdiklerini kaydeden Öner, "En çok su sorununu kadınlar yaşıyor. Her gün kadınlar beldenin çeşmesinden eşeklerin sırtından onlarca bidon su taşıyordu. İller Bankası'ndan aldığımız kredi ile beldemizin su sorununu çözdük ve beldeye şu şebekesi döşedik. Şimdi artık belde halkımız evlerine su boruları çekerek artık evlerindeki musluklardan su içebilecekler. Şuan tüm beldemizde hemen hemen beldenin yarısı artık evine su çekmiş durumdadır" dedi.

Beldenin yolları ilk kez parkeleniyor
BELDES Projesi kapsamında aldıkları 125 bin YTL ile de beldenin alt yapı ve parkeleme çalışmalarını yürüttüklerini belirten Öner, beldede ilk defa parkeleme çalışmasının yapıldığını kaydetti. Beldenin 2 mahallesinde parkeleme çalışmasını yürüttüklerini ifade eden Öner, "Artık halkımız parkeli yollarda yürüyecek ve bu en azından kışın halkımızın çamur içerisinde yürümesini engelleyecek. Belediye olarak çalışmalarımız devam ediyor ve devam edecektir" diye konuştu. İlçe sakinleri de bu çalışmalardan duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.

DİHA 03.11.2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum