13 Kasım 2007

"BU CENNET'E SAHİP ÇIKALIM" YAZISINA CEVAP:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Canım Kardeşim Mehmet Nimet AYAZ;
Sitenin ana sayfasında yazmış olduğun gibi, bu insani ve gönüllülük anlayışı içerisinde her ne kadar İstanbul da olmana rağmen banane anlayışını benimsemeyip atalarının doğup büyüdüğü yere bu kadar içten bir yaklaşımla tanıtım ve bağ kurma gayretin belki bu gün değer görmüyor olabilir ancak inan kısa bir süre sonra yeni nesil eğitimli sürgücülü gençler bunu anlayacak ve bu bayrağı taşımana hem yardımcı, hem de devir alma asaletini gösterecektir.
Metropollerde yaşayan insanların geldikleri yerleri tamamen unuttum kopma arzuları tavan düzeyde olduğu bu çağda yıllık izninin tamamını gelip köyünde geçirmen, belki yeni tespitler yapar insanlarıma farklı bir pencereden yansıtarak görmelerine yardımcı olurum düşüncesini barındıran bu tavrın beni oldukça duygulandırdı, bunu bilmeni ve yalnız olmadığını hatırlatırım. Eminim onlarca sürgücü genci senin narin ve asil kişiliğini örnek olarak kişiliklerine yön vermektedirler. Bu gençlerimizin senin gibi bir ağabeylerinin olması büyük bir şans olarak görmekteyim. Aslında tepkinizde haksız bulmuyorum. Geçen ay Köyde görüşmemizde o güzelim köyümün o sokakları, çevrenin kirliliği, bırakın köyü bir mezra görünümünde olmasını üzüntü içinde gözlemledim. Üç dönemdir belediyelik olmasına rağmen halen kurumsallaşmamak için elinden gelen gayreti gösteren belediye yönetimini yadırgıyorum. Ayrıca belediye ile ilgili yapmış olduğun haberleri kendi çaban sonucu yapman, belediye senin vasıtan ile ilgili sıkıntılarını dile getirmemesi, sırtını dönerek senin elinde bulunan silahı kullanmak istememesi hayret uyandıracak bir şey. Seninki kadar olmasa da benim içimde de köyüme karşı büyük bir sevgi ve aşk beslemekteyim. Sevgili köylülerime söylemek istediğim şey insanların birbirleri ile ilgili asılsız söylemlerde bulunmaları bırakıp yeni yetişen eğitimli gençleri dinlemelerinin zamanı geldi. Eğitimsizlikten dolayı çekmiş oldukları sıkıntıları hatırlayarak aynı kaderi çocuklarının yaşamaması için yeni nesli eğitimli fertler olarak yetiştirsinler. Tek kurtuluş EĞİTİM dir. Artık günümüzde ne Ağalar var, nede o haksızlık zemini üzerine kurulmuş feodal düzen. Artık dünya bilim çağını yaşarken bizlerde medeniyetten ve eğitimden payımızı alma zamanı gelmiştir.
Sevgili Mehmet Nimet AYAZ ı yalnız bırakmamalıyız. Onu kaybedersek ileride bir şeyler yapmak isteyenlere kötü emsal teşkil edeceğinden bizleri gerilere götürecektir. Nerde olursak olalım her kesin Sürgücü için yapacak bir şeyi vardır. Bir şeyler yapmalıyız.
BİZ YAPMASAK KİM YAPACAK.

Şükrü ADANIR
OSGİAD Genel Sekreteri
19.09.2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum