25 Mayıs 2008

Mahkumların doğa özlemi tablolarda

Midyat ilçesindeki M-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü, tutuklu ve personelin yapmış olduğu resim ve el sanatları sergisi, Tarihi Kent Müzesi'nde açıldı.

Mahkum ve tutukluların deniz ve doğaya olan özlemlerini resim tablolarına yansıtmaları dikkat çekti.

Serginin açılış törenine Cezaevi Savcısı Burhanettin Öztürk, Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, Yolbaşı Belediye Başkanı Adem Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı ve Cezaevi Müdürü Murat Yılmaz ile davetliler katıldı. Sergi açılışında bir konuşma yapan Cezaevi Savcısı Öztürk, "Amacımız, eğitim, kültür seviyesini yükselttiğimiz, dinamik kalmaları için spor yaptırdığımız ve kendisine iş kazandıracak meslek ve sanat öğrettiğimiz hükümlü ve tutukluların tahliye sonrası en azından meslek edinmeleri, topluma yeniden kazandırılmaları ve bir daha suç işleyip cezaevlerine girmelerine engel olmaktır" dedi.

Mahkumların ve tutukluların sergilenen eserlerinde, gümüş telkari takı ve hediyelik eşyaların yanı sıra, yağlı boya resim tabloları, el işi, maket, saat çeşitleri ile aydınlatma aletleri bulunuyor. Yaklaşık 2 bin parçadan oluşan sergide, mahkum ve tutukluların hasret kaldığı güneş, deniz ve doğaya olan özlemlerini yağlı boya resim tablolarına yansıtmaları dikkat çekti. 21- 28 Mayıs tarihleri arsında açık kalacak olan sergide satılan ürünlerden elde edilecek gelirin eser sahiplerine ödeneceği belirtildi.

Kaynak: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum