8 Kasım 2008

Alexa da yükselmek için Ne Yapmak Lazım

http://www.soygik.com/wp-content/uploads/2008/05/alexa-logo.jpg

Öncelikle şunu belirtmek isterimki Alexa yı haddinden fazla şişirilmiş bir balon olarak görenlerdenim. Televizyonda AGB neyse İnternette de Alexa odur. Kısaca anlatmak gerekirse; Alexa, kendi adını taşıyan toolbar ı bilgisayarına yükleyen kullanıcıların hangi internet sitelerini gezdiği, bu sitelerde ne kadar süre kaldığını, belli zaman aralıklarında o siteye tekrar ziyaret oranlarını ki buna sadakat oranı deniliyor , sayfada kalma ve gezinme ortalamarı gibi raporları sunan bir yazılım. Eğer bilgisayarınızda Alexa kurulu değilse bu ölçümlemeye bir katkınız olmayacak demektir. Maalesef ülkemizde basının da etkisiyle alexa istatistikleri en doğrudur ve kesin ölçüttür diye bir düşünce kafalara yerleşti. Yukarıda da açıkladığım ve herkezin bildiği gibi belli bir kesimin eğilimlerini yansıtan bir uygulama olan alexa, çeşitli manüpilasyonlar ilede kendi içindeki gerçekçilikten saptırılabilmektedir. Genede benim için alexa en iyidir. Ben ona güvenirim. İstatistiklerde de üst sıralarda olmak beni mutlu eder gibi bir kaygınız varsa aşağıdaki yöntemleri denemenizi öneriyorum.

-Alexa toolbar yükleyin. Firefox’u, SearchStatus extension ile birlikte kurup giriş sayfanızı kendi site adresiniz olarak kaydedin.
-Alexa rank widgetini sitenize yerleştirin.
-Diğer insanları Alexa toolbar kullanmaya teşvik edin
-Bir ofiste mi çalışıyorsunuz? Alexa toolbar ve Firefox SearchStatus extension’ını tüm bilgisayarlara yükleyin ve hepsinde kendi sitenizi giriş sayfası olarak ayarlayın
-Arkadaşlarınızdan Alexa Website profilinizi incelemelerini ve oylamalarını isteyin
-Alexa hakkında yazın.Webmaster ve bloggerlar Alexa değerinin nasıl arttırılacağı konusunda birşeyler duymayı isterler. Size link vereceklerdir Gelen ziyaretçilerin Alexa toolbarı varsa bu dogrudan Alexa değerine etki edecektir.
-Webmaster forumlarında websitenizin adresini yayınlayın.Webmasterlar genellikle Alexa toolbar kullanıcısıdır.
-Webmasterlar ile ilgili içerik yazın. SEO veya domain adı altında bir kategori olabilir. İçeriğinizi diğer sosyal ağlarla paylaşma imkanı sunun
-Alexa yönlendirmelerini kullanın.

Mesela Linkleri Sadece Kayitli Uyelerimiz Gorebilir. Uye Olmak Icin Tiklayiniz... Forumlarda kullandığınız imzalarınızda dahi bu linki kullanın.
-Asya kökenli sosyal ağlarda ve yine webmaster forumlarında yazın. Bazı webmasterların farkettiği, doğu asya web kullanıcıları alexa toolbar fanı olduklarıdır. Buna neden olarak Alexa top 500 de yer alan Asya-kökenli siteler gösterilmektedir.
-Webmaster araçları adı altında bir bölüm oluşturun. Bu webmasterlara sitenize sürekli geri gelip araçlara ulaşım için yapıştıracağınız bir mıktanıs olacaktır
-Dugg veya Stumbled. Bu yol sitenizin aşırı trafiğe girmesine neden olacak, doğal olarak Alexa değerini arttıracaktır.
-PayperClick sponsoru olun. Google veya Exact Seek’ten reklam satın almak sitenize ziyaretçi çekmekte size yardımcı olacaktır.
-Sitenizde bir Alexa kategorisi oluşturun ve alexa ile ilgili olarak postlarınızı bu kategori altında toplayın.
Banner ve link satın alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum