21 Kasım 2008

ŞİŞLİ FLORENCE NIGHTINGALE HASTANESİ



Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi, 1989 yılında 50 yataklı bir yapılanmayla Türk Kardiyoloji Vakfı’nın ilk hastanesi olarak faaliyete başlamıştır. İlk zamanlar yılda yaklaşık 250 açık kalp ameliyatının gerçekleştiği kuruluş, bugün yılda yaklaşık 2500 kalp ve 3500 genel cerrahi operasyonunun başarıyla gerçekleştirildiği, ülkemizin en büyük özel hastanesidir. Hastanemiz, başta kalp damar hastalıkları ve ortopedi olmak üzere, tüm branşlardaki faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir.

Gerçekleştirdiği önemli operasyonlarla dünyaca tanınan bir tıp merkezi haline gelen Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi, Avrupa ve Amerika’nın önde gelen tıp çevrelerince yakından izlenmektedir. Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi en ileri tıp teknolojisini, geniş ve deneyimli bir kadro ve tüm çalışmalarının sadakatle benimsediği, “üstün hizmet anlayışı” ilkesi ile birleştirilen ve bugün tıp sektöründe norm olarak kabul edilen yenilikleri ilk kez uygulayan, sağlık sektörünü yönlendiren sayılı kuruluşlar arasındadır.

Ülkemizin bu saygın tıp merkezi, uluslar arası araştırma kuruluşlarının raporlarında ileri teknik donanımı ve imkanlarıyla üst seviye standartlara sahip önemli merkezler arasında gösterilmektedir.

Hastanenin tüm odalarında özel banyo, tuvalet ve uydu yayını bağlantısına sahip televizyonlar bulunmaktadır. Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesinin suit odaları, konukların konfor, rahatlık ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak dizayn edilmiştir.

Hastanemizin modern acil müdahale donanımı 24 saat kesintisiz her an hizmete hazırdır. Tüm donanım, uzman kadro eşliğinde odalara en kısa sürede ulaştırılacak şekilde organize edilmiştir.

ÖZEL HİZMET BİRİMLERİ

Kalp-Damar Cerrahisi ve Anjiografi

Yılda yaklaşık 2500 açık kalp ameliyatının ve çeşitli branşlarda 3500’e yakın genel cerrahi operasyonunun gerçekleştirildiği ünitelerimiz, kusursuz sterilizasyonu, ileri düzeydeki teknolojik imkanları ve yüksek performans sağlayan üstün ameliyathane standartları sayesinde, yabancı uzman ve doktorların takdirini kazanmakta ve referans olma özelliğini korumaktadır.

Birçok yeniliğin ülkemizdeki uygulayıcısı olarak öncülüğünü sürdüren Özel Şişli Florence Nightingale’in, 3 işlem odasında yılda 8000’in üzerinde anjiyo, anjiyoplasti (balon) ve stent işlemi başarıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca koroner damara lazer uygulaması, kalıcı pil uygulaması ve mitral kapağı balon uygulaması da başarıyla gerçekleştirilen işlemler arasındadır.

Gelişen teknolojiye paralel olarak damar içi operasyonlarının yükselen başarısı, açık kalp ameliyatlarına duyulan gereksinimi azaltma eğilimindedir. Özel Şişli Florence Nightingale, her alanda olduğu gibi kardiyoloji alanında da hızla ilerleyen teknolojiye ve gelişen tedavi uygulamalarına kısa sürede adapte olabilme özelliğiyle, dünyadaki yenilikleri sürekli izleyen ve uygulayan modern bir tıp merkezidir.

Robotik Cerrahi

Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi, günümüzdeki pek çok bilimsel buluşun öncüsü Leonardo Da Vinci’yi bile şaşırtacak yepyeni bir sistemi, dünyanın en ileri tıp merkezleri ve hastanelerinde hayata geçirilen üstün bir robot teknolojisini ülkemize kazandırmıştır. Dünyanın en ileri cerrahi operasyon sistemi olan Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi ile, cerrahi operasyonlar, insan elinden daha hassas minik robot parmaklarla, bedeni açmadan gerçekleştirilmektedir.

Da Vinci Robotik Cerrahi Sistem; kalp, toraks cerrahisi, üroloji, genel cerrahi ve kadın doğum gibi branşlarda güvenle kullanılmaktadır.

Da Vinci Robotik Cerrahi Sistem’in Kalp ameliyatı ve diğer cerrahi operasyonlardaki avantajları:

  • Bedenin veya kalp ameliyatlarında göğüs kemiğinin açılmasına gerek kalmadan, üç küçük delik ile operasyon imkanı
  • Daha az ağrı
  • Daha hızlı iyileşme
  • Daha az enfeksiyon riski
  • Ameliyat izi bırakmayan kozmetik üstünlük
  • Hastanede yatış süresinde azalma

Ortopedi ve Travmatoloji Departmanı

Pek çok alanda ilklere imza atan Florence Nightingale Grubu, Ortopedi ve Travmatoloji Departmanı ve İstanbul Spine Center adı altında özellikle omurga hastalıkları konusunda uzmanlaşmış yapısıyla hastalarına modern tanı ve tedavi olanakları sunmaktadır.

Omurga Cerrahisi Merkezinde;

  • Endoskopik bel fıtığı, bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde disk protezi ameliyatı yapılmakta
  • Omuz, kalça, diz, ayak bileği ve tüm spor yaralanmalarının endoskopik yöntemle tanı tanı ve tedavisi yapılmakta,
  • Çağdaş tedavi yöntemleriyle kol-bacak kısalıkları ve boy uzatma ameliyatları gerçekleşmektedir.

Merkezimizde ayrıca kesintisiz 24 saat acil ortopedi hizmeti sunulmaktadır. Tüm ortopedik yaralanmalara anında müdahale edebilecek ekibimiz en son teknolojiye göre düzenlenmiş poliklinik ve ameliyathane şartlarında çalışmalarını sürdürmektedir.

Organ Nakli Merkezi

Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi bünyesinde kurulan Organ Nakli Merkezi’nde dünyadaki gelişmiş organ nakli merkezlerindeki başarı standartları sağlanarak organ nakli ameliyatları gerçekleştirilmektedir.

Karaciğer naklinde ülkemizde ve dünyada önemli başarılar göstermiş olan ekibimiz, bir senelik süre içerisinde yurt içi ve yurt dışından gelen doktorları misafir etmiş, toplantılar düzenlemiş ve yaptığı gelişmeleri bilimsel çalışmalarla yayınladığı yayınlarda ve kongrelerde ortaya koymuştur.

Doktor ekibimizle birlikte, ameliyathane, yoğun bakım ve serviste çalışan hemşire ve sağlık personeli ekibinin kazandığı tecrübe sayesinde karaciğer nakli ameliyatı organ nakli merkezimizde yerleşmiş protokollerle rutin olarak yapılan bir ameliyat haline gelmiştir. Bu sayede organ nakli merkezimizde karaciğer nakli gibi çağımızın karmaşık bir ameliyatı başarılı bir organizasyonla hastalara kolaylıkla ulaşabilecekleri bir tedavi hizmeti olarak sunulabilmektedir.

Böbrek ve pankreas nakli programımız dünyadaki güncel gelişmelerin ışığında aktif olarak çalışmaktadır. Laparoskopik olarak canlı vericiden böbrek alınması kısa süreli bir yatış gerektirmekte ve böylelikle nakil hastalarının diyalizsiz bir hayata kavuşması sağlanmaktadır.

Ekibimiz aynı zamanda karaciğer, safra yolu ve pankreas hastalıkları konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Teknik zorluklar oluşturan karaciğer rezeksiyonu ameliyatları, karaciğer tümörlerine multidisipliner cerrahi yaklaşım, tümörlerin gerektiğinde Radyo Frekans Ablasyonu (RFA) ile yakılması, pankreas hastalıkları ve pankreas tümörlerinde cerrahi müdahale konularında tecrübeli yaklaşımla başarı ameliyatlar gerçekleştirilmektedir.

İnme Merkezi

Beyin damarlarının tıkanmasına veya beyin kanamasına bağlı ortaya çıkan inme (stroke) sakatlığa yol açan hastalıklar içinde birinci sırada yer almaktadır. Bu hastalık dünyada kalp krizi ve kanserden sonra da üçüncü ölüm nedenini oluşturur. İnme riski yaşla beraber artar; inme en sık görülen ve önlenebilir tek nörolojik hastalıktır. Kendini çoğunlukla aniden ortaya çıkan bir felç, his kaybı, konuşma güçlüğü, tek veya çift taraflı görme bozukluğu, baş dönmesi, dengesizlik ve çift görme gibi yakınmalarla gösteren bu hastalıkta ilk 6 saat içinde tanı konulması ve tedaviye başlanması hayati öneme sahiptir. Damar tıkanıklıklarında acilen nöroanjiyografi laboratuarına alınan hastanın kateter yöntemi ile tıkalı damarına ulaşılarak lokal uygulanan pıhtı çözücü ilaçla tıkanıklık giderilebilmektedir. Beyin kanamalarında ise “stereotaksik cerrahi” adını alan bir yöntemle kanama diğer çevre beyin dokusuna zarar verilmeden hızlıca ve kolaylıkla boşaltılabilmektedir.

Bütün bu girişimler, ülkemizde ilk kez “24 saat/gün, 7gün/hafta ve 365 gün/yıl kesintisiz tedavi ilkesiyle” merkezimizde uygulanabilmektedir. Merkezimizde tüm bu kapsamlı tedaviler değişik disiplinlerden oluşan bir “inme ekibi” tarafından yürütülmektedir. Erken dönemde uygulanan tedaviler sonrasında hastalarımız “inme yoğun bakım ünitesi”nde izlenmekte, daha sonra da merkezimizde oluşturulan “inme rehabilitasyon kliniği”, “inme evde bakım ünitesi” ve “inme kronik bakım kliniği”nde yoğun ve kapsamlı bir rehabilitasyon tedavisi gerçekleştirilmektedir. Bu rehabilitasyon hizmeti süresince yine ülkemizde ilk kez yoğun bir dil ve yutkunma terapisi hizmeti verilmektedir. Tüm bu tedaviler sonrasında ölüm ve sakatlık oranlarında %50’ye ulaşan azalmalar kaydedilmektedir. Elde edilen bu başarının uzun dönemde devamının sağlanması amacıyla hastalarımız koruyucu tedavi altına alınarak inme polikliniğinde düzenli aralıklarla izlenmektedir.

Kordon Kanı Bankası

Bir kordon kanı bankası modeli olarak düşünüldüğünden hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadan gereken tüm yatırım yapılmıştır.

Florence Nightingale Hastanesi Kordon Kanı Bankası’nın farkları nelerdir?

  • HTLV1-2 testi ülkemizde ilk defa burada uygulanmaktadır.
  • Kan kültürü için kullanılan sistem FDA ( Food and Drog Administration) tarafından onaylı olan ve ülkemizde ilk ve tek kullanılan sistemdir.
  • Moleküler mikrobiyoloji ve immünoloji laboratuarında ise flow cytometry, floresan mikroskop, vakumlu ekstraksiyon ve real time PCR cihazları vardır.
  • Kullanılan tüm testlerde dış kalite kontrol programları uygulanmaktadır.
  • Annede iki ay ara ile iki kez serolojik testlerin yapıldığı tek kordon kanı bankasıdır.
  • Sistem ve kayıtlar tamamen barkodludur.
  • Datcord kordon kanı otomasyon programının kullanıldığı tek kordon kanı bankasıdır.
  • International Society Cell Therapy (ISCT) üyesidir.
  • International Council for Commonality in Blood Banking Automation (ICCBBA) tarafından verilen ISBT 128 barkodu kullanılmakta ve dolayısı ile ülkemizde T0002 kordon kanı bankası kodu ile tanınan tek kordon kanı bankasıdır.
  • Netcord üyesidir.
  • Netcord/FACHT standartları uygulanmaktadır.
  • Yedi gün yirmidört saat hizmet verilmektedir.
  • Laboratuar ve saklama üniteleri cGMP (Good Manufacturing Procedures) şartlarına uygundur.
  • Saklama ünitesinde havalandırma ve oksijen alarm sistemleri çalışanlarını da koruyacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Güvenlik kameraları ve şifreli giriş sistemleri ile tam bir güvenlik sağlanmaktadır.

TANI VE GÖRÜNTÜLEME BİRİMLERİ

Görüntüleme Merkezi

Diğer merkezlerimizin kesintisiz hizmet yapılmasına paralel olarak çalışmalarını sürdüren bölümlerden biri olan Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi görüntüleme merkezi, uzman radyologlar denetiminde gelişmiş teknik cihazlarla hizmet vermektedir.

Görüntüleme merkezinde kullanılan teşhis amaçlı cihazlar:

Manyetik rezonans (MR)
Yüksek manyetik alan güçlü MR (3 Tesla MR)
Çok kesitli (Multislice) bilgisayarlı tomografi
Ultrasonografi (US)
Renkli doppler (RDUS)
Dijital anjiyografi (DSA)
Konvansiyonel röntgen
Mamografi
Kemik dansitometre
Girişimsel radyoloji

SOSYAL HİZMETLER

Konferans Salonu

200 kişilik konferans salonunda bilgisayar destekli multivizyon sistemi, ışık ve ses düzeni, slayt ve dia makineleriyle her türlü toplantı gerçekleştirilmekte, ameliyathane ve anjiyo merkezlerinden konferans salonuna doğrudan görüntü nakli sağlanabilmektedir. Tam donanımlı modern toplantı merkezinde 14 doğrudan uydu bağlantısıyla uluslararası konferanslara katılım sağlanabilmekte ve uydu toplantılarına ev sahipliği yapılabilmektedir.

Toplantı öncesi veya sonrasında düzenlenen kokteyller dahili mekanlarda gerçekleştirilirken, yaz koşullarında teras katı açık mekan olarak değerlendirilebilmektedir.

Çatı Restaurant

60 kişilik oturma kapasitesine sahip restoranda 08:00-22:00 saatleri arasında odalara servis yapılabildiği gibi, istendiğinde konuklarımız restoran şartlarında güzel bir manzara eşliğinde ağırlanabilmektedir. Her akşam üstü yapılan pasta ve çay servisleri, konuklarımıza damak tadı eşliğinde dinlenme imkanı sunmaktadır.

Hizmet Kapsamı

Kardiyoloji
Kalp ve Damar Cerrahisi
Robotik Cerrahi
Ortopedi ve Travmatoloji
Genel Cerrahi
Beyin Cerrahisi
Nöroloji
İnme Merkezi
Organ Nakli Merkezi
Acil Servis
Ağız-Diş ve Çene Hastalıkları
Akciğer Hastalıkları
Check-up
Cilt ve Deri Hastalıkları
Çocuk Hastalıkları
Endokrinoloji
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Gastroenteroloji
Göz Hastalıkları
Kulak Burun Boğaz
Nefroloji
Nükleer Kardiyoloji
Nükleer Tıp
Obezite ve Metabolizma Hastalıkları
Radyoloji
Romatoloji
Uyku Merkezi
Üroloji
Yoğun Bakımlar

www.florence.com.tr

Abide-i Hürriyet Cad. No: 290
Sişli - ISTANBUL
Tel : 0 212 224 49 50 / 15 HAT
Fax : 0 212 224 49 82

TEŞEKKÜRLER
Uzun zamandır Diyastometamyeli ve Skolyoz rahatsızlığı olan Kızımın 10 saatlik, uzun, yorucu, büyük çaba ve özveri gerektiren ameliyatını 01.08.2008 tarihinde başarıyla gerçekleştiren başta Prof. Dr. Azmi HAMZAOĞLU ve ekibi olmak üzere; ayrıca her türlü desteklerini sunan Türk Kardiyoloji Vakfı Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi yöneticileri ve tüm çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.
Mehmet AYAZ



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum