27 Aralık 2008

TRT 6 'Şeş'irtti

TRT 'Şeş'irtti
TRT'nin uzun süredir merakla beklenen Kürtçe kanalı TRT Şeş test yayınına başladı.Test yayında yayınlanan yasaklı türkü, “Mehemedo” gündeme damgasını vurdu. Kanal özellikle güneydoğu ve doğuda ilgiyle izlenirken sivil örgütler TRT'nin Kürtçe yayın yapmasının önemsenmesi gereken bir açılım olduğunu dile getirdi.
ANKARA
TRT'nin çok dilli kanalı TRT-6, (Kürtçe okunuşuyla TRT Şeş) test yayınına dün akşam başladı. TRT 6, Türksat 3A uydusunun batı kapsamından deneme yayını yapıyor. Kanal, Türkiye ile birlikte Avrupa'dan da izlenebilecek. Kanal Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yılbaşından itibaren resmen yayına başlayacak.TRT Şeş'in uydu frekansları ise şöyle: Frekans 12.685 MHz, Polarizasyon Yatay. Sembol Oranı 30.000. FEC 5/6 TRT 6 yayınlarının çıplak antenle de izlenmesi konusunda TRT Teknik elemanlarının çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi.

DOĞUDA İLGİYLE İZLENDİ

TRT'nin test yayınına başlaması doğu illerinde sevinçle karşılandı. Vatandaşlar yeni kanalın nasıl bir politika izleyeceğini merak ediyor. Sivil toplum kuruluşları ise TRT'nin Kürtçe yayın yapmasının önemsenmesi gereken bir açılım olduğu görüşündeler. Ailesiyle birlikte kanalı izleyen Muşlu Abdullah İbrahimoğlu, “Bu kanal, yıllar önce faaliyet gösterseydi bekli de bugün döktüğümüz gözyaşı, akıttığımız şehit kanı olmayacaktı. Birlik, beraberlik içinde bir Türkiye olacaktı” şeklinde yorum yaptı.Terör örgütü ve yandaş yayın organları ise TRT'nin Kürtçe kanalının aldatmaca olduğunu söyleyerek propaganda çalışmaları başlattı.

Yasaklı parçayla test

Dün test yayınına başlayan TRT'nin Kürtçe kanalı 'TRT Şeş'te yayınlanan yasaklı türkü, “Mehemedo” gündeme damgasını vurdu. Kürt sanatçı Rojin'in seslendirdiği türküyü, kanalın açılışına geleceği duyrulan Şivan Perwer'in 30 yıl önce seslendirdiği ve bu yüzden başlatılan tahkikattan sonra yurt dışına kaçmasına sebep olduğu ortaya çıktı. Şivan Perwer'in yurt dışına kaçmasına vesile olan bu türküye 27 Şubat 2009'da vizyona girecek olan “Saddam'ın Askerleri” filmi için klip çektiği öğrenildi.

Yeni Şafak

TRT 6 ŞEŞ KÜRTÇE KANALINI İNTERNETTEN ONLİNE (CANLI) İZLEMEK İÇİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum