20 Ocak 2009

e-devlet, haberleri böyle yalanladı

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/89050.jpg

e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan elektronik hizmetlerde vatandaşlara, bir korku tablosu çizen bazı yayın kuruluşlarının haberlerini e-devlet böyle yalanladı.

e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan elektronik hizmetlerde vatandaşlara, özel şifre, elektronik imza ve mobil elektronik imza gibi kimlik doğrulama araçlarının kullanıldığı belirtilerek, kişisel bilgilerin e-Devlet Kapısı üzerinden sadece ''ilgili'' vatandaşlara sunulduğu bildirildi.

e-Devlet Kapısının ''www.türkiye.gov.tr.'' adlı internet sitesinde yer alan açıklamada, vatandaşlık numarasıyla kişilerin her türlü özel bilgisine ulaşılabildiğine ilişkin haberlere dikkat çekilerek, ''Bahsi geçen haberlerde yer alan www.e-devlet.com sitesinin, kamu hizmetlerinin tek bir internet adresinden güvenli bir şekilde vatandaşlara sunulmasının amaçlandığı e-Devlet Kapısı (www.türkiye.gov.tr) ile ilgisi bulunmamakta ve bu sitede e-Devlet Kapısının logosu yasalara aykırı şekilde kullanılmaktadır'' denildi.

www.türkiye.gov.tr adresli e-Devlet Kapısının amacının, tek bir adres üzerinden ve şifre, elektronik imza, mobil elektronik imza gibi kimlik doğrulama sistemleri ile güvenli bir şekilde kamu hizmetlerinin vatandaşlara sunulmasının olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan elektronik hizmetlerde vatandaşlarımıza özel şifre, elektronik imza ve mobil elektronik imza gibi kimlik doğrulama araçları kullanıldığından, kişisel bilgiler e-Devlet Kapısı üzerinden sadece ilgili vatandaşlarımıza sunulmaktadır.

www.türkiye.gov.tr adresli e-Devlet Kapısında en üst düzeyde güvenlik tedbirleri alınmış olup, e-Devlet Kapısı’nın resmi internet adresini çağrıştıran ve ilgili haberlerde yer alan (www.e-devlet.com) internet adreslerinin veya benzerlerinin, ülkemizin bilgi toplumuna geçişinde önemli bir aşama olan e-Devlet Kapısı (www.türkiye.gov.tr) ile bir ilgisi bulunmamaktadır.''

AA

http://www.haber7.com/haber/20090120/edevlet-haberleri-boyle-yalanladi.php


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum