20 Ocak 2009

Kaybettiğiniz tüm bilgiler burada!

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/616620090119082455423.jpg

TÜBİTAK tarafından desteklenen Pecya dijital kütüphanesi, geçmişten günümüze kadar kaybolmaya yüz tutmuş değerli koleksiyonları okuyucularıyla buluşturuyor.

Varlık, Akis, Büyük Doğu, Borazan ve Ağaç gibi değerli koleksiyonlarda arşivlerini Pecya’ya açtı. Milyonlarca sayfa bilgiyle Türkiye’nin en büyük belge ve bilgi arşivi olmayı hedefleyen Pecya, Türkiye’nin birçok yazılı değerlerini ilk sayısından günümüze kadar gelen tüm sayılarını okuyucularıyla buluşturuyor.

Önemli Koleksiyonları ve bireysel yayınları tekrar gün ışığına çıkartan Pecya, kullanıcılarına da web üzerinden kütüphane oluşturma imkanı sağlıyor.

Tamamen Türk sermayesi ve Türk mühendisliğiyle hayata geçirilen Pecya’nın sunucu altyapısı da kendisine ait. Hiçbir yazılım ve donanım yardımı almadan internette yayın yapan Pecya, milyonlarca sayfa bilgiyle Türkiye’nin en büyük belge ve bilgi arşivi olmayı hedefliyor. Ailesine kattığını ve katacağı yeni yayınlarla en büyük dijital kütüphaneye sahip olmayı amaçlayan Pecya, kullanıcılarına kütüphanede tam metin arama imkanı da sunuyor. Yayınlar içerisinde görsel arama yapması, sanal kütüphane ve dijital not tutma gibi özellikleriyle de ön plana çıkan Pecya, sadece Türkçe bilgi birikimini arayan web arama motoruyla da hizmet veriyor.

Adını Ortaçağdaki elyazması kopyalama sisteminden alan Pecya, sadece dijital olarak kitapları değil dergi arşivlerinden tiyatro film senaryolarına, kullanım kılavuzlarından görsel koleksiyonlara, basın arşivlerinden ansiklopedilere, el kitaplarından el broşürlerine kadar yazılı üretilen ve Pecya’nın yayın felsefesine uygun olan her türlü yazılı materyali dijital olarak tam metin arama şeklinde aranmasına ve hiçbir yerden ulaşılmayacak bilgiye ulaşılmasına olanak sağlıyor.

Okuyuculara ve yayıncılara en üst düzeyde güvenlik imkanları sağlayan Pecya, aynı zamanda yayıncılara telif hakkını alarak istedikleri yayınlarını okurlarla buluşturma olanağı da sunuyor. Pecya’da, yayınlanan bir esere sadece Türkiye’den değil tüm dünyadan ulaşılabilir, satın alınabilir ve ücretsiz okunabilir. Böylelikle Pecya’da eser yayınlayan kurum ya da bireysel yayıncı tüm dünyaya açılma fırsatı bulur.

Pecya’da Varlık, Akis, Büyük Doğu, Borazan, Ağaç,Hece, Karaoğlan Nokta, Hece, Zübük, Leman, Genç Gelişim, Express, MSI, Doğu Batı, Bilim ve Ütopya, Roll, Mobil Yaşam Kültürü, Bilim ve Gelecek, UPSAM, Yön ve Devrim, Yeni Forum gibi birçok değerli koleksiyonu bulma şansına sahipsiniz.

Kaybettiğini sandığınız tüm bilgiler www.pecya.com da

http://www.haber7.com/haber/20090120/Kaybettiginiz-tum-bilgiler-burada.php


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum