9 Ocak 2009

Mardin 3 Nolu Saglik ocaginda Kalorifer Yanmiyor

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1040_maxi.JPG

Mardin’de İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 3 Nolu Sağlık Ocağında yakıt olmadığı için soğuk bir ortamda sağlık hizmeti veriliyor. Kaloriferlerin yanmaması nedeniyle Doktor ve Yardımcı sağlık personelleri hastaların tedavisini muayene odasında değil sekreterlikte tüplü bir sobanın başında yapıyor.

Mardin Diyarbakır Kapısı semtinde bulunan 3 Nolu Sağlık Ocağı Fuel-oil yakıtı olmadığından dolayı kaloriferleri yakamıyor. Hastaların soğuk bir salonda bekletilmesi görenleri hayrete düşürüyor. Hastalara sağlık hizmeti vermek için mücadele eden Doktor ve yardımcı sağlık personeli ise kalın giysileri ile sağlık hizmeti vermeye çalışıyor.

Hastaların soğuk bir salonda bekletilmesi “Hastalar hasta oluyor” yorumuna neden olurken, Doktor ve Yardımcı personeller ise, muayene odasının yeterince ısıtılmadığı gerekçesiyle küçük bir oda olan Sekreterlikte tüplü bir sobanın başında hasta kabul etmesi dikkatleri çekiyor. Sağlık Ocağında görev yapan sağlık personelleri bu konuda açıklama yapmaktan kaçındı. Hastalar ise “Muayeneye geliyoruz, soğuk ortamda beklerken daha bir hastalanıyoruz” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Derviş, bütçelerinin iyi olduğunu, yakıttan kaynaklanmış bir sorun olmayacağını belirterek “Göreve yeni başladım. Konu bana intikal ettirildi. Elektriklerin tek faz olduğu için kaloriferlerin yanmadığı bilgisini aldım. DEDAŞ Müdürü ile görüşüp gerekenleri yapacağım. Olaya el koydum ilk fırsatta sorunu gidereceğiz” dedi.

Hab/ Hakan Sakıcı

Habermardin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum