31 Ocak 2009

TRT ŞEŞ MARDİN’DE DİNİ PROGRAM ÇEKİYOR

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1124_maxi.jpg

Mardin’de TRT (6) Şeş her hafta Perşembe günü gece yayınlanacak olan "Dünyaya Dilan" adlı dini programının ilk çekimini Mardin’de yaptı. Tarihi Mardin kalesi karşısında bulunan Şehidiye Camisinde çekimleri yapılan programda Namaz, Hz. Muhammed’in ahlakı, taziye adabı ve Kürtçe kaside konuları işlenecek Doğu ve Güneydoğu`da bölge halkının vazgeçilmez kanalı haline gelen TRT Şeş, Mardin’de Din ve Ahlak programları çekmeye başladı.

TRT`nin 6`ncı Kanalı üzerinden Kürtçe yayın hayatına başlayan TRT Şeş İnanç turizminin gözde mekânlarından Mardin de dini program çekimi yaptı. Her hafta Perşembe günü gece saat 21`15`te ekrana gelecek olan "Dünyaya Dilan" adlı programın çekimleri Şehidiye Camisinin damında yapıldı. Programda Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz ile Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe İslam kardeşliğinin önemi konusunda Kürtçe söyleşi yaptı. TRT Dini ve Ahlak Programları Müdürü Adem Özkan TRT Şeş için Mardin de çekilecek olan 4 program için geldiklerini belirterek,”TRTŞEŞ için 4 program çekmeye geldik Mardin’de 60 dakika olarak yayınlanacak olan “Dünyaya Dilan” adlı Kürtçe program Perşembe akşamları saat 21:15’te yayınlanacaktır. Özellikle halkın içinden yayın yapmak önceliklerimizin arasında yer almaktadır.”

Çekimlerde Kuran-ı Kerim`in evrensel dil olduğu belirtilerek Arapça okunduğu programda sohbet, röportajlar ve ilahilerin Kürtçe olarak okunduğunu belirten Özkan programda Kuran`ı kerimin dışında Kürtçe haricinde dil kullanılmayacak. Programın ilk konusu İslam kardeşliğinin önemi Kuran`ı kerimden ve Hz. Peygamber`in hutbelerinde İslam kardeşliğine nasıl yer verildiği ele alınacak. 60 dakika ile sınırlı olan programın ilk yayını Perşembe günü gece saat 21:25`te TRT Şeş`te yayınlanacak" dedi.

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum