20 Ocak 2009

Matematik Şampiyonu Mardin Anadolu Lisesi...

http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifecimento1.jpg
OYAK Grubu İştiraklerinin, 7 yıldan bu yana, bulunduğu illerde düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması, 15 Kasım 2008 günü 17 ilde eş zamanlı düzenlendi.

19 Ocak 2009, Pazartesi günü Mardin’de yapılan il birinciliği töreninde Mardin Anadolu Lisesi, Mardin il birincisi oldu.

12 OYAK İştirakinin üstlendiği ve 17 ilde yapılan yarışma bu sene Mardin ayağında öğrenciler kıyasıya yarıştı. Mardin Altınova ilköğretim okulunda yapılan ödül töreninde Mardin Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim okulu halkoyunları ekibi nefes kesen bir gösteri yaptı.

Mardin OYAK Çimento Fabrikası Genel Müdürü Ünal Öner, Müdür yardımcıları, Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda davetli öğrenci gruplarının katıldığı Mardin Matematik il birincileri ödül töreninde, heyecan adeta doruk noktadaydı. Törende söz alan Mardin Çimento Fabrikası Genel Müdürü Ünal Öner, hedeflerinin matematik dersinin öğrencilerin korkulu rüyasından çıkarmak bu dersi sevdirmek olduğunu söyledi.

Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer de, Mardin çimento fabrikasının ilin dinamosu olduğunu ve başta istihdam, üretim olmak üzere eğitime sağladığı katkıların yanına birde Matematik yarışması düzenleyerek, öğrencilere bu alanda katkılarının yanı sıra matematiği sevdirmek olduğunu ifade etti.

Daha sonra ise Mardin Matematik yarışması il birincilerinin açıklanmasına geçildi. 2008 yılında yapılan yarışmada il birincisi Mardin Anadolu, 2’nci Kızıltepe, 3’ncü ise Nusaybin Anadolu Liseleri paylaştı. Ödül ardından verilen kokteyl ile öğrenciler uğurlandı.

Adana Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Mardin Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir, Ermaden, Erbor, Hektaş ve Tukaş ev sahipliği yaptığı organizasyon Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlendi.

Son 7 yılda 1968 okulda 7856 öğrencinin katıldığı yarışmaya 15 Kasım 2008, Cumartesi günü düzenlenen I. aşama sınavında 492 okul ve 1964 öğrenci yarıştı.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Satranç takımı, yarışmaya katılan tüm okullara 1500YTL nakdi yardım, İl birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1’er Cumhuriyet Altını, İl birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket verildi.

Nisan 2009’da İstanbul’da misafir edilecek 17 il birincisi ekip ve aileleri hem İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek hem de seçkin üniversiteleri ziyaret edip mezunları ile bir araya gelecekler. Nisan ayında yapılacak final sınavını kazanacak okul ve ekip üyelerine yarışmanın anısına çeşitli hediyeler dağıtılacaktır.

İlk kez 2003 yılında 5 il ve 107 okulda “Hayat Matematiktir” sloganı ile başlayan Liselerarası Matematik Yarışması’nda temel amaç;

Türk insanının gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiğini yerleştirmek. Matematiğe ilgi duyan gençleri teşvik etmek. Matematik sevgisini aşılamak. Matematiğin yaşam ile bağını ortaya koymak

Başarı ve Kazanma duygularını tattırmak. Kişisel iç disiplini artırmak

Farklı dünyalara kapılar açmak olarak belirlenmişti. Böylelikle matematiğin Evrensel dil olduğunu, İnsanlığın ortak düşünme aracı olduğunu, Hem bilim, hem de sanat olduğunu Bireylerin analiz, sentez, kavrama gibi akıl yürütmelerine olanak sağladığını,Bireylerin kararlı, düzenli ve sistemli olmalarına yardım ettiğini, Zihin ve yetenek gelişmesine yardımcı olduğunun anlatılmaya çalışıldığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum