31 Ocak 2009

Midyat'ta kayıt kuyruğu

Midyat İlçesi Nüfus Müdürlüğü önünde adres beyanında bulunmak ve nakil yapmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
http://www.kenthaber.com/Resimler/2009/01/30/00123160.jpg
Midyat Nüfus Müdürlüğü önünde uzun kuyruk nedeni ile izdiham oluştu. 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler dolayısı ile başta Adana, Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere yurdun birçok yerinde bulunan vatandaşlar, kendi belde ve köylerinde oy kullanmak için Midyat Nüfus Müdürlüğü'ne akın ediyor.

Midyat'ta binlerce vatandaş, adres beyanında ve adres değişikliğinde bulunmak için kayıt yaptırdı. Adres değişikliği ve adres beyanında bulunmak için Nüfus Müdürlüğü önünde oluşan kuyruklar nedeni ile polis güvenlik önlemleri aldı. Midyat'ta, başta Gelinkaya, Çavuşlu, Şenköy, Söğütlü, Yolbaşı ve Acırlı beldelerinde ikamet eden vatandaşlar, Adres Beyanı (Form A) ve Adres Değişikliği (Form C) doldurmak için Nüfus Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

Geçtiğimiz günlerde yoğunluk dolayısı ile müdürlüğün güç kaynağı arızalanmış ve yenilenmişti. Hafta sonu da yoğunluğu azaltmak için çalışan Nüfus İdaresi her geçen gün sayının artığını belirtiler. Yetkililer, izdihamı azaltmak ve işlemlerin rahat yürüyebilmesi için uyarılarda bulundular. Vatandaşların müracaatlarında, dilekçesi ve kimlik fotokopisi ile Nüfus Müdürlüğü'ne giderek adres beyan formu almaları, buna ek olarak oturmuş olduğu ikametgahta öncelikle adına kayıtlı su faturası, telefon faturası, abonelik faturası ya da tapu kaydı gibi belgeleri, kiracı ise noter tasdikli kira sözleşmesini ibraz etmek şartıyla bunları getirmeleri isteniyor. Kayıtların, 30 Ocak 2009 tarihine kadar devam edeceğini belirten yetkililer, yanlış beyan veren şahıslar hakkında cezai müeyyide uygulanacağını ve suç duyurusunda bulunulacağı bildirdi. Ayrıca gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nca karar alındıktan sonra nüfus adres beyanı güncelleşmiş olacak ve seçmen listelerine eklenmiş olacak. Yalan beyanda bulunmanın 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası olduğu kaydedilerek bu bir ay içerisinde nüfus müdürlüğü ilçe seçim kurul başkanının kararı olmadan hiçbir adres değişikliğinin yapılamayacağı uyarısında bulunuldu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum