24 Ocak 2009

Organize Sanayi Bölgesi 2009 yatırım programında

Ak Parti Mardin Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin (Tevzii) Organize Sanayi Bölgesinin 36 Hektar Karakteristiği ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 2009 yılı Yatırım Programına yeni proje olarak dahil edildiğini bildirdi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifegnl.jpg
Milletvekili Bekin Şahkulubey yaptığı açıklamada “Organize sanayi bölgesi ile Mardin ilimizin ekonomik kalkınmasını hızlandırmak, yıllardır büyük illere yönelen nüfus göçünü önlemek için istihdam alanları oluşturmak, ilimizin gelişmiş illerle arasındaki gelişmişlik farklılıklarının giderilerek sosyal ve ekonomik dengenin sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.

Milletvekili Bekin Şahkulubey açıklamasında “Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımız ile Küçük Sanatlar Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürü Sayın Ramazan Yıldırım’la yapılan görüşmelerin ardından alınan bu karar Mardin’in geleceğini çok yakından ilgilendirmektedir. Organize Sanayi Bölgesi çeşitli sanayi işletmelerinin elverişli bir plan dâhilin de geliştirilebilmesi amacıyla altyapı ve hizmet tesisleri tamamlanarak, belirli standartlarda işletilmek üzere düzenlenmiş bir sanayi bölgesidir.

Organize Sanayi Bölgelerinin en önemli özelliklerinden biri, bölgede yer alacak sanayi işletmelerinin gerek imar, gerek işletme bakımından ulusal standartlarda olmasıdır.

Altyapı problemleri tamamen çözümlenmiş parsellerden oluşan Organize Sanayi Bölgeleri, sanayicilere ucuz ve uygun arsa arzı yanında, istihdam, planlı kentleşme ile yeraltı ve atmosfer kirliliğine ilişkin bütün problemlerin bilimsel düzeyde çözümlendiği bir bölge niteliği taşıdığından, günümüzde özellikle üzerinde durulan çevre kirliliği konularına da çözüm getirmektedir. Bundan sonraki süreci de yakından takip edeceğiz” dedi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum