20 Ocak 2009

Sürgücü Belediye Başkanı Zeyniye ÖNER İsrail Saldırılarını Kınadı

http://surgucuhaber.googlepages.com/zeyniyeonermersin.jpg/zeyniyeonermersin-full.jpg
Sürgücü Belediye Başkanı Zeyniye ÖNER, yayınladığı mesajda İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı vahşi saldırıları kınadı.
KAMUOYUNA

Filistin topraklarını yarım asırdan beri işgal altında tutan İsrailliler yayılmacı politikalarını her geçen gün artırarak devam ettirmekte ve Filistinlilere adeta nefes alacak alan bırakmamaktadırlar. Bir zamanlar sahip oldukları topraklarda şimdi mülteci konumuna düşen Filistinli halk İsrail’in vaat edilmiş topraklara sahip olma hırsıyla her şeyi mubah görmesinin bir sonucu olarak yarım asrı aşkın bir zamandır soykırıma tabi tutulmakta ve İsrail, uluslar arası hukukla dalga geçercesine tüm dünyanın gözünün içine baka baka kundaktaki bebekten ömrünün son demlerini yaşayan yaşlılara ve savunmasız kadınlara kadar saldırmakta bunu da devlet güvenliği adına yaptığını söylemektedir.
http://galeri.internethaber.com/images/gallery/2808/14.jpg
28 Aralık 2008 tarihinde başlattığı saldırılarla vahşi yüzünü bir kere daha göstermiştir. İsrail'in Filistinlilerin yaşadığı Gazze'de evlere, okullara, hastanelere ve hatta camilere düzenlediği saldırılar neticesinde 1300'e yakın masum insan hayatını kaybetmiş, 5000'i aşkın kişi ise yaralanmıştır. Yapılan resmi açıklamalara göre öldürülen 1300 insanın üçte birlik kısmını çocuklar teşkil etmektedir. Vahşi saldırılarını dünyaya terörle mücadele olarak sunmaya çalışan İsrail, katlettiği 450 çocuğun, ellerinde değil füze henüz biberon bile tutamayacak kadar masum oldukları gerçeğini saklayamayacaktır.

20 gündür aralıksız sürdürdüğü saldırılarla Filistinli halkına katlanılması çok zor acılar yaşatan işgalci İsrail başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığın nefretini kazanmıştır. İsrail saldırıları karşısında Birleşmiş Milletler'in suskunluğu, İslam ülkelerinin tepkisizliği ve aczi, en acımasız şekliyle yaşanan insan hakları ihlallerinin devam etmesine sebep olacaktır. Bu son vahşet yıllardır sürdürülmekte olan barış çabalarına da indirilmiş ciddi bir darbe olup kuşaklar boyu sürecek kin ve öfke tohumlarının bölgeye ekilmesi ve yıllar boyu sürecek savaş ve şiddet ortamının devamını tetikleyecektir. İsrail'in saldırılarını devam ettirmesi dünya barışını tehdit eden en büyük tehlikedir.
http://content.zaman.com.tr/extentions/haberinfotografi/2008-12-30-gazze/img/04.jpg
Sürgücü Belediye Başkanı olarak İsrail’in hiçbir insani değerle bağdaşmayan vahşi saldırılarını nefretle kınıyor ve sivillere yönelik katliama dönüşen saldırıların bir an önce durdurulması için bütün uluslararası kuruluşları göreve davet ediyoruz.

Zeyniye ÖNER
Sürgücü Belde Belediye Başkanı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum