24 Şubat 2009

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de halka hitap etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Mardin'de düzenlediği mitingte yaptığı konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yüklendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin düzenlediği mitingte Mardin'de halka hitap etti. Erdoğan 29 Mart yerel seçimleri öncesi 15. mitingini düzenledi.
http://www.haberturk.com/2009/02/23/resim/erdoganbirakirim.jpg
29 Mart yerel seçimler öncesi 15. mitingini Mardin’de düzenleyen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ekrana çıkalım davetine tepki göstererek, “Ekranlar karşısında konuşacağına meydanlara gelsin. Ne Baykal’ı ne Bahçeli’si kimse buralara gelemez. Biz desteğimizi halkımızdan alıyoruz. Onları da halka karşı hesap vermeye çağırıyoruz.”dedi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingte küresel kriz ve işsizlik konusuna değinen Erdoğan, ''Ben burada söz veriyorum; sayın Baykal, sayın Bahçeli, diğerlerini konuşmaya gerek yok. Şunu söylüyorum; Eğer işsizliğe bir çaren varsa açıkla, o çareyi eğer yerine getirmeyen bir Tayyip Erdoğan varsa, ben siyaseti bırakmaya hazırım. Bu kadar açık söylüyorum. Ama çözüm üret. Eğer çözümün yoksa lüzumsuz yere konuşma. Zaten 29 Martta boyunun postunun ölçüsünü alacaksın.''dedi.

Konuşmasında Mardin’e verdikleri bütün sözleri bir bir yerine getirdiklerini anlatan Erdoğan, Mardin'e üniversite sözü verdiklerini ve bunu yerine getirdiklerini söyledi. Erdoğan, ''Şu anda bir Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü açılması için çalışma yapılıyor. Bununla da kalmıyor, üniversite bünyesinde bir Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü açılması için de çalışmalar sürdürülüyor. Şu anda sadece İngiltere'de Oxford Üniversitesinde böyle bir bölüm var. Artık Mardin'de de olacak, ardından Arapça, Farsça gelecek'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal kaç kez geldi Mardin'e. Sayın Bahçeli kaç kez geldi Mardin'e. Bunlar Mardin'in yolunu biliyorlar mı?. Bunlar, Mardin'in yolunu bilmiyorlar ki nasıl gelsinler." dedi.

Mardin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde Mardinspor bayrağını boynuna takarak konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.

Erdoğan, "Sayın Baykal kaç kez geldi Mardin'e. Sayın Bahçeli kaç kez geldi Mardin'e. Bunlar Mardin'in yolunu biliyorlar mı?. Bunlar, Mardin'in yolunu bilmiyorlar ki nasıl gelsinler. Korkarım, bunlar Mardin'in haritadaki yerini bile bilmezler. Meclis'te konuşurken, (Biz Cumhuriyet'in kuruluşundan daha eskiyiz) diyorlar. Bugüne kadar Mardin için ne yaptınız?. Bugüne kadar gelen iktidarlar Mardin için ne yaptı?. Biz üniversiteyi kuracağız dedik, kurduk. Sayın Baykal beni televizyona davet ediyor. Bırak televizyonu Mardin'e gel, Mardin'e. Bak oy buradan çıkıyor." dedi.

AK Parti iktidarının Türkiye'nin 780 bin kilometresine hizmet götürmek için gece gündüz çalıştığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu ülkeyi yönetmeye talip değiller mi?. Bunlar Ankara'nın dışına çıkamıyorlar. Bunlar Ankara'ya mahkum siyaset yapıyorlar. Ankara Mardin'e bin kilometre değil, binlerce kilometre uzaklıktaydı. Halkın talepleri vardı ama Ankara'nın kör sağır duvarlarını aşamıyordu. Biz iktidara geldik, bütün duvarları yıktık. Ankara, Kırıkkale'ye ne kadar yakınsa Mardin'e de o kadar yakın, Ankara Iğdır'a ne kadar yakınsa Mardin'e o kadar yakın." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bölgeye hizmet getirilmesinden rahatsız olanların bulunduğunu belirterek, "Yol yapıyoruz rahatsız oluyorlar, köprü yapıyoruz rahatsız oluyorlar, hastane yapıyoruz rahatsız oluyorlar, üniversite yapıyoruz rahatsız oluyorlar. Hizmetlerimiz gelişiyor, kardeşliğimiz pekişiyor, ülkemiz kalkınıyor. Bundan bile rahatsız oluyorlar. Mardin gelişiyor, rahatsız oluyorlar, istedikleri kadar rahatsız olsunlar. TRT 6'ya karşı çıktılar. Her türlü yeniliğe karşı çıktılar, reforma karşı çıktılar. Ne yaparsak yapalım bunlar rahatsız oluyorlar. Değişimden rahatsız oluyorlar. İstedikleri kadar rahatsız olsunlar. Mardin'e küçük düşünmek yakışmaz. Biz de Mardin için büyük düşünüyoruz, Türkiye için büyük düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

"ARTIK TÜRKİYE DÜNYANIN 5 KITASINDA KONUŞULUYOR"

Ortadoğu'da her zaman barış ve kardeşliğin tesisinin yanında olduklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek vücut olduk ve tek ses verdik. Artık Türkiye dünyanın 5 kıtasında konuşuluyor. Dünya, Türkiye'nin barışa yaptığı katkıları konuşuyor. Benim her bir vatandaşım dünyanın tüm ülkesinde alnı ak başı dik geziyor. Benim vatandaşım dünya ülkelerinde Türk pasaportunu gururla taşıyor. Birlik ve bütünlüğümüzü bozanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bizi birbirimize düşürmek için gayret gösterenlere izin vermeyeceğiz. "

Başbakan Erdoğan, bu konuşmalarını Mehmet Akif Ersoy'un şiiri ile devam ettirdi. Erdoğan, "Zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem, Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem" deyince vatandaşlar, sevinç çığlıkları attı.

Erdoğan, "Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum, Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum." deyince de vatandaşlar, Türkiye seninle gurur duyuyor", Mardin seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar attı.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti :"Bizler tarih boyunca zalimin karşısında olmuşuz, zalimlerin karşısında olmuşuz. Biz böyle bir ecdadın torunuyuz. Selçuklu döneminde, Osmanlı döneminde, Cumhuriyet döneminde bu böyledir. Tarih boyunca mazlumu korumuşuz, hala da korumaya devam ediyoruz."

Başbakan Erdoğan'ın konuşmaları sırasında bir grup vatandaş, "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin" diye slogan atınca, Erdoğan, "Vurmayalım, vurmayalım. Biz burada barışı ve kardeşliği konuşuyoruz. Zaten siz sandıkta gereğini yapıyorsunuz" diye cevap verdi.

Mardin'e kurulan Artuklu Üniversitesi'nin de kısa zamanda büyük işler başardığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Japonya'da eğitimini tamamlayan hocamız gelip Artuklu Üniversitesi'ni kurdu. Artuklu Üniversitesi kısa zamanda adından söz ettirmeye başladı. Kürt Dili ve Edebiyatı için yoğun çalışmalar başladı. Bunun için toplantılar düzenlendi. Süryani bölümü için de çalışmalar devam ediyor. Artık Oksford'da olan Mardin'de de olacak. Şarkiyat Enstitüsü Mardin'de de kurulacak. Mardin, bu üniversite ile adını dünyaya duyuracak." şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN'DAN MARDİN ÖVGÜSÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in dünyaca tanınan bir barış ve hoşgörü şehri olduğunu söyledi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan mitingde coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan, "Yola çıktım Mardin'e, düştüm senin derdine" diyerek konuşmasına başladı. Başbakan, "Sizin aşkınız bizi yollara düşürdü. Üzerimizde Mardin'in, Maraş'ın, Edirne'nin, Van'ın, Hakkari'nin kokusu var. Bizim üzerimizde karış karış dolaştığımız Anadolu'nun, Trakya'nın kokusu var. Onlar gümüşü nasıl ince ince işliyorlarsa biz de köyümüzü, kasabamızı nakış nakış işliyor, geleceğe hazırlıyoruz" diye konuştu.

Yapılan yatırımlarla Mardin'e gelen turist sayısının her gün arttığını dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Mardin'i ziyaret eden turist sayısı 50 bindi. 2008'de 900 bin kişi oldu. Sayı tam 18 kat arttı. 2009'da tahminimiz 1 milyon 250 bin turist. Huzurla, istikrarla, güvenle geldi. Barış kardeşlik ortamının tesis edilmesiyle geldi. Mardin, 7 bin yıllık barışın hoşgörünün şehri. Bir Ortodoks kilisesiyle Katolik kilisesinin bitişik olarak sırt sırta yükseldiği başka yer bulamazsın. Müslüman, Hıristiyan, Musevi, Alevi, Sünni, Süryani'nin bütün renkleri dillerin renklerin bu kadar güzel kaynaştığı, kader birliği yaptığı bir şehir bulamazsın. Bütün inançların her gün barışa çağrı yaptığı bir şehir bulamazsın. Mardin sevgi, hoşgörü barış medeniyetimizin abidesidir. Tarih boyunca zalimlerin karşısında olmuş bir evladın torunlarıyız. Selçuklu'da, Osmanlı'da, Cumhuriyetimizde bunu görürüz."

İşte Erdoğan'ın mitinginden dikkat çeken sözler:

· Baykal'ın eline bir kırtasiyeci dükkanından bir dosya vermişler. Muhalefetin dosyalarında yalan var, iftira var. Güneşi balçıkla sıvayamayacksın Baykal boşuna uğraşıyorsun. Madem benim belediye başkanlarımla uğraşıyorsun onların dokunulmazlığı yok git yargıya yargıya git.

· Hazinenin CHP'ye yaptığı yardımdan bir trilyon parayı nereye götürdün? Önce bunun hesabını ver tescillisiniz tescilli.

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada Baykal ve Bahçeli'nin Mardin'e gelmemesine vurgu yaparak "Baykal hiç geldi mi?, Bahçeli hiç geldi mi? Peki bu ülkenin her toprağı bunların hizmet vermesi gereken yer değil mi? Bunlar bu ülkeyi yönetme talip değil mi? Bu nasıl siyaset bunlar Ankara'nın dışına çıkamaz" dedi.
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin gezisi sırasında yoğun güvenlik tedbirleri dikkat çekti.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting alanında bulunan tarihi binaların üzerinde özel hareket timleri görev aldı. Keskin nişancılar dürbünle sürekli çevreyi kontrol etti.
Mardin Havaalanı'na inen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın havaalanından Mardin'e kadar 25 kilometrelik yol güzergahında, çevik kuvvet ve özel hareket timleri çevrede kuş uçurtmadı.
Miting boyunca Skorski helikopteri Mardin üzerinden sürekli tur attı. Miting alanına gelen vatandaşları polis üst araması yapıp içeri alırken, Başbakan Erdoğan'ın konuşma kürsüsü miting alanından yaklaşık 10 metre ilerde kuruldu. Yoğun güvenlik önlemleri altında mitingini tamamlayan Başbakan Erdoğan, daha sonra birifing için Mardin Valiliği'ne hareket etti. Yolda çocuklara ve gençlere bol bol oyuncak ve ajanda dağıtan Başbakan Erdoğan, programı çerçevesinde Artuklu Üniversitesi rektörlük binasının açılışını yapacak.

YABANCI GAZETECİ İLGİSİ
Başbakan Erdoğan'a Mardin programında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay eşlik etti. Başbakan'ın takip edeceği güzergahlarda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Başbakan Erdoğan'ı ulusal gazetelerin temsilcilerinin yanı sıra The Guardian gazetesinden Robert Tait ve DPA Alman Haber Ajansı muhabiri Christoper Weit de takip ediyor.

Mitingten fotoğraflar yüklenecek...
Mardin Life haber ekibi
Nezir Güneş / Kadir Üründü / Arif Altunkaynak / Selahattin Erol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum