13 Şubat 2009

Kızıltepe Sinema salonlarına kavuşuyor!

Kızıltepe'de 30 yıl aradan sonra üç sinema salonu birden açılıyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifesinema1.jpg
Kızıltepeli genç girişimci gurubu; ilçenin sosyal gelişimine katkıda bulunmak üzere, içinde üç sinema salonu, çok amaçlı kullanılabilecek toplantı salonu ile geniş bir kafeterya alanının da bulunduğu kompleks kuruyor.
Kızıltepe’nin çarşı merkezi Sobacılar çarşısında bulunan bir iş merkezinin zemin katında oluşturulan yeni eğlence merkezinin önümüzdeki günlerde faaliyete girmesi ile ilçede sıkıntısı büyük ölçüde hissedilen sosyal yaşamın gereksimi bir nebze de olsa giderileceğe benziyor.

İlçede sosyal etkinlik anlamında yaşanan sıkıntıları görüp, bu anlamda sıkıntının giderilmesi noktasında girişimde bulunmayı kendine görev bilip harekete geçen Yahya, Burhan, Ümran Kasap ile Faysal Sun’un da aralarında bulunduğu genç müteşebbislerin bu girişimi ilçede heyecan yarattı.
http://www.memlekethaber.com/foto295_185//2009/2/121916sinema2.JPG
Kızıltepe’de sosyal yaşamın gereksimi olan bir dizi etkinlikten ilçe halkının mahrum kaldığını üzülerek ifade eden girişimci işadamı Yahya Kasap, “Kızıltepe ilçemiz, nüfus bakımından bölgenin en kalabalık ilçelerinin başında gelmektedir. İlçemizde 60 bine aşkın öğrenci mevcut. Bu bağlamda oldukça genç bir nüfus profiline sahibiz. Gerek ailelerimizin ve gerekse de gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir alan oluşturmayı uzun zamandır düşünüyorduk. Bir araya gelerek bu fikri pratiğe dönüştürdük ve henüz adını dahi koymadığımız kompleksimizde çalışmalarımız son aşamaya kadar geldi. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde; Kızıltepe halkı vizyona giren son filmleri Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi aynı anda burada da izleme fırsatını bulacaklardır.”dedi.

Merkezin proje direktörlüğü ve ortaklığını da yapan Kızıltepeli genç girişimci İnşaat mühendisi Ümran Kasap ise, Projenin hayata geçirilmesi ile Kızıltepe’de sosyal yaşam alanında çok önemli bir eksiğin giderileceğini belirterek, “Amacımız ilçemize güzel bir eğlence merkezi kazandırmaktır. ‘Kızıltepe’de gidilecek gezilecek yer yok’ sözünden çok sıkıldık. Para kazanmak bir tarafa; inanın ki en büyük gayemiz ilçenin sosyal yaşamına katkıda bulunmaktır. Bunun için ne gerekiyorsa yaptık. Film şirketleriyle de anlaşmalarımızı yaptık. Vizyona giren her film aynı tarihte Kızıltepe’de de gösterime sunulacak”şeklinde konuştu.

Kızıltepe'de sosyal mekan anlamında önemli bir eksiğin giderileceğini dile getiren Kızıltepeli esnaf Hikmet Ölçer, “İlçemizde yaklaşık 30 yıldır sinema salonu olmadığı için önemli bir eksiklik söz konusuydu. Vizyona giren filmleri izlemek için sineması olan en yakın şehir olan Diyarbakır’a kadar gitmek zorunda kalıyorduk. Bu hizmeti yapanlara Kızıltepeli bir vatandaş olarak en kalbi duygularımla teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
Kadir ÜRÜNDÜ
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum