11 Şubat 2009

MARDİN’DE TÜRKİYE’NİN GENÇ SİNEMA YETENEKLERİ SEÇİLİYOR

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1158_maxi.jpg

Mardin’de Amerika Birleşik Devletleri State University of New York at Fredonia ve İstanbul’daki Atlantik Film şirketi bir proje gerçekleştiriyor. Türkiye’nin 6 şehrinden film yönetmek isteyen 12’şer lise öğrencisi aldıkları eğitimden sonra kendi filmlerini çekmeye hazırlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nın desteğiyle geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan projeye, seçilen şehirlerde öğrencilere tanıtıldıktan sonra, Konya, Sivas, Mardin, Antakya, Artvin ve Edirne’den toplam 1000 öğrenci “kendi filmini çekmek için” başvurdu. Elemeler sonunda her ilden 12 genç seçildi. Ve şu an film atölyesi ekibi eğitimlerine Mardin’de, Mardin Belediyesi Toplantı Salonu’nda devam ediyor. Mardin’deki eğitimler 15 Şubat akşamına kadar, hafta içi 17-22 arası, hafta sonu 13-19 arası devam edeceği bildirildi. Eğitimci Nefin Dinç Proje kapsamında eğitimler her şehirde ayrı ayrı verildiğini söyledi.

Eğitimler Edirne’den başladı ve Şubat ayı ortasına kadar her şehirde eğitimlerin birinci devresinin tamamlamış olacağını belirterek, “Eğitimleri Reha Erdem, Can Ulkay, Umut Aral, Seyfi Teoman, Fatih Kızılgök veriyor. Proje ile öğrenciler konulu film ve belgesel film türleri, senaryo yazımı, kamera, ses, ışık ve montaj teknikleri konularında eğitiliyor. Proje sonucunda öğrenciler kısa filmler çekecek, öğrencilerin bir kısmı eğitimlerine Amerika Birleşik Devletleri’nde devam edecek. Öğrenci filmleri Amerika ve Türkiye’de film festivallerinde gösterime girecek” dedi.

Hab.Hakan SAKICI

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum