17 Şubat 2009

Nokia'dan Şarjı bir ay dayanan cep telefonu!

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/960020090217090318735.jpg
Nokia, cep telefonu kullanıcılarının en büyük sorunu olan ’şarj süresi’nde rekora imza atıyor. Finlandiyalı Nokia’nın E55 modeli, 1 ay bekleme süresi ile Mobil Dünya Kongresi’nde göz doldurdu.

Mustafa Kutlay haberi

FİNLANDİYALI mobil iletişim devi Nokia, cep telefonu kullanıcılarının en büyük sorunu olan ’şarj süresi’ni rekora taşıyor. İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (Mobile World Congress) Nokia CEO’su Olli-Pekka Kallasvuo’nun da katılımıyla tanıtılan Nokia’nın E55 modeli, 1 ay bekleme süresine sahip. Önümüzdeki yaz aylarında piyasaya çıkacak olan E55, aynı zamanda en ince akıllı telefon unvanını da alacak. Üzerinde 3.2 megapiksellik bir de kamera bulunan E55’in Avrupa’daki vergi hariç satış fiyatı 265 Euro olacak. Ekonomik durgunluğun herkesi olduğu gibi GSM sektörünü de etkilediğini belirten Nokia Başkan Yardımcısı Kai Oistamo, durgunluğa karşı Nokia’nın yeni çözümlere odaklandığını söyledi. Oistamo, E55 ve E75’in pek çok yeni özellikle kullanıcıların verimliliğine katkı sağlayacağını aktardı.

Krizin etkileri

Nokia CEO’su Olli-Pekka Kallasvuo, "Çözümlerimiz ve yeni uygulamalarımız, gelişmiş mobil navigasyon ve tek tuşla e-posta erişimi gibi işlevlerle, insanların özel ve profesyonel hayatlarında gerçekten neyin önemli olduğunu bulmalarını ve bunlara öncelik vermelerini kolaylaştıracak. Mevcut ekonomik ortamda herkes teknolojinin maliyet ve avantajlarını daha yakından inceliyor. Yeni duyurduğumuz cihaz ve servisler Nokia’nın uygun fiyata güçlü çözümler sunma yaklaşımını yansıtıyor" dedi.

Cepten kolay e-posta

Nokia’nın Barselona’da tanıttığı bir diğer yeni model ise E75 oldu. Önümüzdeki aydan itibaren satışa sunulması beklenen E75’in fiyatının 375 Euro düzeyinde olması bekleniyor. Nokia’nın Barselona’da akıllı cep telefonları üzerinden e-postalara ulaşımı kolaylaştıran Ovi Mail oldu. Ovi Mail, sayıları bine ulaşan farklı e-posta hesabı hizmetlerinin tamamına tek bir noktadan ulaşma imkanı veriyor.

Bütün cep telefonlarına tek şarj cihazı geliyor

CEP telefonu üreticileri, bütün modellere uyacak tek bir ’evrensel’ şarj cihazı üzerinde çalışıyor. Finacial Times Deutschland’ın haberine göre, AB regülatörlerinin artan baskısı karşılığında firmalar bu tarz bir cihazı piyasaya sunmayı planlıyor. Nokia gibi cep telefonu üreticileri geçmişte, yasal sorunlar ve uyum yüzünden evrensel bir şarj cihazının geliştirilmesine karşı çıkmıştı. Bütün telefonlara uyacak tek şarjın, firmalar için de her telefonla beraber şarj cihazı satılması gerekmediği için gelecekte tasarruf da sağlayacağı belirtiliyor. Evrensel şarj, şu anki modellere göre daha az elektrik kullanıyor.

Bulunduğun yere göre internet içeriği

NOKIA, Barselona’da internet ve navigasyon odaklı yeni hizmetlerini de tanıttı. Sosyal Lokasyon adı verilen bu paket teknoloji sayesinde cep telefonu kullanıcıları bulundukları yere göre internet içeriğine kolayca ulaşacak. Örneğin, cep telefonunuz ile Barselona’da iseniz, internete bağlandğınızda Barselona ile ilgili içerik bilgileri öncelikli olarak size ulaştırılacak.
Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum