11 Şubat 2009

Sabancı Vakfından Valiye Ziyaret

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu ve beraberindeki heyet Mardin Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti.
http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/sabancimuze.gif
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, Mardin’de yapımı süren ve Nisan ayında açılışı yapılması planlanan Sakıp Sabancı Kent Müzesi ile Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nin ön çalışmaları hakkında Vali Duruer ile bilgi alış verişinde bulunuldu.

Vali Duruer, VAKSA öncülüğünde yapılacak olan bu hizmetlerin hem kendisini hem de Mardin halkını memnun ettiğini belirterek, “Mardin gibi tarihi ve inanç turizmiyle ön plana çıkmış olan şehrimizin bu tür yapılarla kültür potansiyelinin ortaya çıkarılması ve buna VAKSA gibi önemli kuruluşların öncülük etmesi hepimizi memnun etmiştir. “ dedi.

Mardin’de bulunan heyetin, açılacak müze ve sanat galerisinde sergilenecek olan eserlerin neler olacağı, kentin tarihi ve turistik özelliğinin dikkate alınarak müze ve galerinin düzenlenmesi ve benzeri konuların yerinde tespiti için ön çalışma yaptığı kaydedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum