23 Şubat 2009

YAĞMUR YAĞDI, ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1202_maxi.JPG

Mardin’de geçen yıl yağmur yağmayınca yukarı Mezopotamya ovasında ve kırsal kesimde kuraklık yaşanmış, birçok ekili alanda ürün alınamamıştı. Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan, iki gündür aralıksız olarak yağan karla karışık yağmurun çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Geçen yıl bu dönemlerin kurak geçtiğine değinen Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan, bu yıl şimdilik yeterli olacak şekilde yağış geldiğini söyledi. Geçen yıl yaşanan kuraklığın çiftçiyi korkuttuğunu ifade eden Özkan, bu yıl ekinlerin yeteri kadar yağış aldığını söyledi. Tarlaya atılan taban gübresinin yağışlarla birlikte amacına ulaştığına dikkat çeken Özkan “Çiftçimiz geçen yıl yaşanan kuraklığın etkisini üzerinden atamadı. Bu yıl şimdilik yetecek kadar yağış geldi. Çiftçilerimizin yüzü gülmeye başladı. İki gün aralıksız olarak yağan yağmur, tarlaya atılan taban gübresinin de amacına ulaşmasını sağladı. Mart ve Nisan aylarında yağışlar böyle devam ederse, beklediğimizin üzerinde bir ürün alacağız.”şeklinde konuştu.

Tarım İl Müdürlüğü teknik ekipleri ise yağmurların zamanında ve yeteri kadar yağdığını belirterek “İki gün süre ile yavaş yağan yağmurlar ekinlere ilaç gibi geldi. Ekinlerin durumu oldukça iyi. Geçen yılda yaşanan kuraklığın bu yıl telafi edilmesini bekliyoruz” dedi.

www.habermardin.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum