14 Mart 2009

Alman Büyükelçiden DTP’li Belediye Başkan Adayına Ziyaret

29 Mart yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere birçok yerde olduğu gibi Mardin'de de yabancı heyetler ziyaretlerini sıklaştırdı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeenver4.jpg
29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere birçok yerde olduğu gibi Mardin'de de yabancı heyetler ziyaretlerini sıklaştırdı.

Mardin’e gelen Alman Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz DTP Belediye Başkan adayı Enver Ete’yi ziyaret ederek, seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tarihi ve kültürel birikimi ile dünyanın inanç merkezi durumunda olan Mardin’e yönelik DTP’nin proje ve çalışmalarını öğrenmek üzere partiyi ziyaret ettiklerini ifade eden Cuntz, “Seçim süreci öncesi bölgedeki seçim atmosferini yerinde izlemek ve görmek için bölge illerini ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda kazanma şansı yüksek adayları ziyaret ediyoruz.”dedi.

DTP’li Enver Ete ise Alman Büyükelçiliğinin kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, belediye başkanı seçildiği takdirde kentin kangren hale gelen altyapı ve sosyal alanlarda yapacakları projelere destek olmak için kendilerinden yardım isteyeceklerini söyledi. Seçime katılan bütün partilerin amaçlarının Mardin’e hizmet etmek olduğuna inandığını, bu konuda da nihai kararı halkın vereceğini ifade eden Ete, seçim dönemlerinin her kesim için heyecanla geçildiğini kaydetti. Ete, “Önemli olan seçim sürecini demokratik sınırlar için de tatlı bir rekabete dönüştürmektir.”dedi.

Hoşgörünün, Mardin ile eş anlamlı olduğunu ve bu erdemin asırlardır süre gelen bir geleneğin sonucu köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Ete, “Mardin’e hizmet etmenin yolu, hoşgörüyü içselleştirmekten geçer.”diye konuştu.

Bu arada Mardin'e gelen ABD Dışişleri Bakanlığı görevlileri Rita Cerague, Erica Hani, Ceri Hernander'den oluşan 3 kişilik bir heyet ilk olarak Mardin Valisi Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti. Görüşmede sadece görüntü alınmasına izin veriirken görüşme sonunda hiçbir açıklama yapmaları ise dikkat çekti.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum