14 Mart 2009

Atatürk’ün Mardin’e Gelişinin 93.Yıldönümü Törenlerle Kutlandı.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/ataturkmardin.gif
Atatürk’ün Mardin’e gelişinin 93. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda sabah saat. 09.00’ da, Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü’nün Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla tören başladı.

Hükümet Konağı önünde devam eden törene Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Murat Girgin, Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, mülki ve askeri erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Metin Pamukçu, Atatürk'ün ilk olarak Mardin'i kurmay yüzbaşı iken 13 Mart 1916 tarihinde ziyaret ettiğini söyledi.

Atatürk'ün, insancıl görüşleri nedeniyle sadece Türk Ulusunun değil, hürriyetleri elinden alınmış tüm insanların gözünde milli bir kahraman ve eşsiz bir lider olarak yerini aldığını belirten Belediye Başkanı Pamukçu, "Bizler Atasının ilke ve inkılâplarına, gelenek ve göreneklerine bağlı, ecdat kanı ile yoğrulmuş, bu vatan topraklarında, sonsuza dek hür ve bağımsız yaşamayı ilke edindik." dedi.

Çeşitli okullardan seçilen öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasından sonra Halkoyunları ekipleri de Mardin’in yöresel oyunlarından gösteriler sundu. Askeri bandonun beğeni toplayan gösterisi de ilgiyle izlendi. Tören, öğrenci ve askerlerin protokolü selamlamasıyla sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum