29 Mart 2009

Belediye İşçilerinden Enver Ete’ye Destek

16 yıldan beri alacaklarını alamayan belediye işçileri seçim öncesi siyasi partiler arasında sorunlarına çözüm bulacağına inandıkları Enver Ete’ye destek verme kararı aldılar.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifebisci.jpg
Türkiye’de en borçlu belediye olan Mardin Belediyesi’nde çalışan işçiler, seçim öncesi düzenledikleri basın açıklamasında siyasi parti ve adaylarından sorunlarına çözüm bulmaları noktasında yaptıkları çağrıya olumlu olarak sadece Enver Ete’nin destek verdiğini açıkladılar.

İşçiler adına bir açıklama yapan Belediye İş Sendikası Başkanı Memduh Öztürk, “Mardin Belediye çalışanları olarak 16 yıldan beri maaş, ikramiye ve sosyal haklarımızı zamanında ve tam alamıyoruz. Ücret ve sosyal haklarımızı alamadığımız için, her birimizin 40 ile 80 bin YTL arasında alacağımız bulunmaktadır. Bu nedenle büyük bir geçim sıkıntısı çekmekte ve mağdur olmaktayız.”dedi.

Mardin Belediye çalışanları olarak 2004 Yerel seçimlerinde ve 2007 genel Seçimlerinde 16 yıllık alacak sorunlarının çözüleceği umuduyla AK Parti’ye oy verip, Mardin Merkezde ve ülke genelinde iktidar olmasına katkı sağladıklarını hatırlatarak bu seçimde ise Enver Ete’ye destek vereceklerini söyledi.

Alacaklarının 7 trilyondan 24 trilyona çıktığı bilgini veren Öztürk, “Bu seçimde bir önceki düştüğümüz hataya düşmeyeceğiz. En azından evlerimizdeki huzur ortamını sağlamak, sofralarımıza ekmek, çocuklarımızın geleceğine ışık tutacak, bu süreçte taleplerimizi karşılayacak adayla ortak hareket etme kararı aldık.”diye konuştu.

AK Parti’nin tek başına iktidar olmasına ve belediyenin iktidar partisine mensup olmasına rağmen, sorunların çözümünde herhangi bir ilerleme sağlanmadığı gibi, aksine soruların daha da derinleşerek, alacaklarımız daha da katlandığını dikkat çeken Ete, “Bu nedenle, 347 işçilerimizle soframızda ekmek, evlerimizde huzur ve çocuklarımızın geleceği için, biz Mardin Belediye çalışanları ve aile fertlerimiz olarak; bu süreci iyi anladığımızı ve sorumlusu olan AKP iktidarına gereken cevabı sandıkta vereceğimizi ve yerel seçimlerde Enver Ete’yi destekleyeceğiz. Enver Ete bizlere maaşlarımızın her ay düzenli bir şekilde ödenmesi, içerde biriken alacaklarımızın bir takvime bağlanarak ödenmesi, çalışanlar hakkında alınacak her türlü kararın sendika ile işbirliği içinde alınması ve özelleştirmelerin son bulacağı sözünü verdi.”diye konuştu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum