18 Mart 2009

Eğitime İMECE usulü destek

Kızıltepe`ye bağlı Yumurcak köyü sakinleri köy ilköğretim okulunun su ihtiyacını karşılamak için kendi imkânlarıyla kuyu sondaj çalışmalarına başladılar.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeyumurcak.jpg
Kızıltepe’ye 25 km mesafede bulunan 150 haneli Yumurcak köyünde bulunan 8 yıllık taşımalı eğitimin verildiği ilköğretim okulundaki su sorununu çözmek için çalışmalara başlayan köy muhtarı Sedat Durak, okula su sağlayacak kuyu için sondaj çalışmalarına başladı.

Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç’un da katılımıyla kuyu sondaj çalışmalarını başlatan muhtar Sedat Durak, köy öğrencileri ile birlikte taşımalı olarak okulda öğrenim gören 380 öğrencinin daha hijyen ve daha rahat bir eğitim görebilmeleri için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerlerine düşen görevi yapmaya çalışacaklarını söyledi.
http://www.memlekethaber.com/foto295_185//2009/3/171641sond.JPG
Okul bahçesine daha önce ekilen fidanların su sıkıntısından dolayı kuruduğuna dikkat çeken Muhtar Sedat Durak, Muhtar Sedat Durak, “köyümüzde daha önce derme çatma bir okul vardı. Bu okulun yerine yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonucunda 8 derslikli yeni bir okul yaptırdık. Ancak bu okulumuzun da suyu yoktu. Suyun hattamızdaki önemini biliyoruz. Susuzluklat kaynaklanacak onlarca hastalık türü var. Bu hastalıkların baş göstermesinin önüne geçmek için Muhtar olarak; imamımız ve öğretmenlerimizle birlikte köy sakinleriyle görüştük. İhtiyaç olan kuyu için gereken parayı topladık. Bugün bu hayırlı işin başlangıcını Sayın Kaymakamımız Osman Tunç beyin katılımıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Kuruyan ağaçlarımızın yerine de yenilerini ekiyoruz.” Şeklinde konuştu
Kuyu sondaj çalışmasının başlaması ve ağaç dikim töreni için köye gelen ilçe Kaymakamı Osman Tunç’da kuyu çalışmaların başlatılmasına vesile olan Muhtar Sedat Durak’ı çalışmalarından ötürü kutladı.
Kadir ÜRÜNDÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum