18 Mart 2009

Siyasilerden Çanakkale Sergisine ilgi

18 Mart Çanakkale Savaşının 94. yıldönümü dolayısıyla Kamu-Sen Mardin temsilciliği tarafından açılan ve Çanakkale Savaşında yaşanmış gerçek olayları anlatan fotoğraf sergisi, siyasiler başta olmak üzere vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifefsergi.jpg
Yenişehir Meydanında kurulan çadırdaki sergide, Çanakkale savaşında çekilen fotoğraflar ile resimler yer aldı.

Mardin’de 18 Mart Çanakkale Savaşının 94. yıldönümü dolayısıyla Kamu-Sen Mardin temsilciliği tarafından açılan ve Çanakkale Savaşında yaşanmış gerçek olayları anlatan fotoğraf sergisi, siyasetçilerden de büyük ilgi gördü.

CHP İl Genel Meclis Üyesi adayı Fesih Kip’in sponsorluğunda açılan, Çanakkale resim sergisinin açılış törenine; AK Parti Belediye Başkan adayı Beşir Ayanoğlu, DP Adayı Mehmet Ali Tutaşı, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çanakkale resim sergisinin açılış kurdelesini; CHP Üyesi Fasih Kip, AK Parti Adayı Beşir Ayanoğlu, DP Adayı Mehmet Ali Tutaşı ve Altınova İlköğretim Okulu Müdürü Ali Aslan birlikte kesti.

Kamu-Sen temsilciliği tarafından hazırlanan Çanakkale destanı resim sergisini gezen vatandaş ve siyasiler Çanakkale Savaşı'nın zorluğunu ve acılı yüzünü anlatan fotoğrafları yakından inceledi. Vatandaşlar, gördükleri ve okudukları karşısında duygulu anlar yaşadı. Sergide konuşma yapan CHP İl Genel Meclis Üyesi adayı Fesih Kip, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 94. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. Çanakkale zaferimiz milletimiz tarafından bilindiği gibi bütün dünya devletleri tarafından da en ince detaylarına kadar bilinmekte üzerinde araştırmalar yapılmaktadır. Çanakkale zaferimiz o kadar önemlidir ki savaşa taraf olan İngiltere Çanakkale savaşının sonucunu İngiliz tarihinin en şanlı mağlubiyeti olarak ifade etmiş, yine taraf olan Avustralya savaş müzesinin duvarlarına "Avustralyalıların doğduğu yer Gelibolu kıyılarıdır" ibaresini gururla yazmışlardır. Her yıl bu savaşın anısına birçok kutlamalar yapılmaktadır. Bu ne büyük savaştır ki galibi de mağlubu da gurur duymaktadır. Böyle bir savaşın dünyada eşi ve benzeri yoktur. Çanakkale, milletimizin var oluş mücadelesini yaptığı bir savaştır. Metrekare ye 6 bin merminin düştüğü bu savaşın tek galibi vardır, oda aziz Türk milletidir.”dedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/572_abcd.JPG
Tutaşı, fotoğrafların asılmasına yardımcı oldu

Yaklaşık 100 adet fotoğrafın yer aldığı Çanakkale Destanı fotoğrafları sergisine erken geldiği için sergideki resimlerin asılmasına yardım eden DP adayı Mehmet Ali Tutaşı ise “Bizler Çanakkale ruhunu iyi anlamalı ve anlatmalıyız. Her alanda ilimde, siyasette, teknolojide çok çalışmalıyız. Güçlü olmalıyız ki hiç kimse bize saldıracak gücü ve cesareti kendinde bulmasın. Ancak: Bir gün birileri bir şekilde yurdumuza saldırma cesaretini gösterirse o zaman atalarımızın yaptığı gibi, büyük bir inançla, sabırla yılmadan milli birliğimizi düşünerek, şehit ya da gazi olma şerefine ulaşmanın en büyük görevimiz olduğunu bilmeliyiz.”diye konuştu.
Nezir Güneş & Ekrem Arslan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum